Nevşehir'de gökyüzünde görülen esrarengiz sıralı ışıklar vatandaşlar tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

Edinilen bilgilere göre, Nevşehir semalarında bu akşam saat:22.00 sularında gökyüzünde ortaya çıkan esrarengiz sıralı ışıklar görüldü. 

Nevşehir üzerinde gökyüzünde beliren ve alçak uçuş yapan ilginç sıralı ışık görüntüsü herkesi şaşkına çevirdi.

Nevşehir'de gökyüzünde sıralı ışık merak uyandırdı!  Gözlerine inanamadılar...

FİB Haber WhatsApp hattımıza üst üste ihbarlar yağdı.

Eş zamanlı olarak, Acıgöl, İcik, Nevşehir, Çakıllı, Gümüşkent semalarında görülen görüntüler vatandaşları heyecanlandırdı.

-İcik köyünden köy manavı Hüseyin Karasahin; "İcik köyü semalarında gezen ışıklı cisimi köy meydanında 7 arkadaş canlı gördük. Çok merak ediyoruz bu ne acaba?"

-Çakıllı köyünden Tuncay Dalcı; "Çakıllı köyünden starlink uydu geçişlerini cep telefonuyla videoya çektim. Yıldızların tren geçişleri gibi geçti"

- Acıgölden K. Özhan; "Çok hızlı ilerliyordu. Cep telefonuma çekip FİB Haber'e gönderdim. Videodan 5 saniye sonra ortadan kayıp oldu. Şuan çok şaşkınız"

-Nevşehir merkezden Fatih Cerit; "Nevşehir merkezde sıralı ışık sürmesi birbiri ardınca güneyden kuzeye doğru Uçan gibi hareket ederek gözden kayboldu. Çok anlam veremedim hızlo hareket ediyordu. Göre tarafından Avanos'a doğru gözlerden kayboldu."

Nevşehir semalarında da görülen bu sıralı ışıkları sosyal medya hesaplarından paylaşan vatandaşlar kimi yıldız kayması dedi kimi uzay gemisi kimi ise ufo...

Nevşehir merkezde sıralı ışık sürmesi birbiri ardınca güneyden kuzeye doğru Uçan gibi hareket ederek gözden kayboldu.

Nevşehir semalarında görünen sıralı ışıkların sırrı..

Türkiye'nin birçok yerinde de bu akşam gökyüzünde sıralı ışıkları görenler bir anda ne olduğuna anlam veremedi.

Bu akşam ilk kez görenler şaşırırken, daha önce konudan haberi olanlar ise pek de şaşırmadı. Vatandaşlarımızı tedirgin eden gökyüzündeki bu sıralı ışıkların, Starlink uydularından kaynaklandığı düşünülüyor.

Çünkü benzer olay daha önce de Nevşehir'de yaşanmıştı. 

Peki, gökyüzündeki sıralı ışıklar nedir?

Gökyüzünde seyir halinde olan ve bazen de Türkiye'den geçerken görüntülenen sıralı ışıkları geçen yıl Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank açıklamıştı.

Bakan Varank, geçen yıl yine bu zamanlar saat 22.05 civarında görülen gökyüzündeki parlamaların, Starlink Leo Uyduları Güneş Panelleri'nden kaynaklandığını açıklamıştı.

Starlink Amerikan uydu şirketi SpaceX tarafından uydu interneti erişimi sağlamak üzere inşa edilmiş bir uydu takımyıldızıdır. Takımyıldızı, yer istasyonları ile birlikte çalışacak ve seri olarak üretilen binlerce küçük uydudan oluşacak. SpaceX firması ayrıca bazı uydularını keşifler ve bilim amaçlı kullanmakla birlikte bazı uydularını ise ordulara satmayı da planlamaktadır.

İşte o görüntüler...