Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Suvermez-Yazıhüyük arasında yaşanan sınır anlaşmazlığı ile alakalı Suvermez köyü muhtarlık binasında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Muhtarlık binası önünde düzenlenen basın açıklamasında Avukat Oğuz Çekiç tarafından bilgilendirmelerde bulunuldu.

Basın toplantısına Suvermez köyü Muhtarı Yaşar Gümüş ve ihtiyar heyeti, Şuayip Tunca, Hüseyin Ertaş, Fatih Gönen, Suvermez Kapadokya Spor kulüp başkanı Halil Tunca ve köy sakinleri katıldı.

Genc Suvermezliler derneğinden yapılan açıklamada; "Asırlardan beri Suvermez'imizin sınırları bellidir. Son zamanlarda Yazıhüyük Kasabası ile sınırlarımız konusunda mahkemeye intikal etmiş bir ihtikafımız bulunmaktadır. Bu sınır anlaşmazlığı hususunda Suvermez Muhtarlığı elinden gelen tüm imkanları seferber etmiş haldedir. Bugün muhtarlığımız önünde Avukat Oğuz Çekiç Beyler köylümüze gelişmeler hakkında bilgi vermiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bağımsız yargısının ve kurumlarının haklılığımızı teyit edeceğinden zerre şüphemiz yoktur. Verilecek karara Suvermez Köyü olarak saygılıyız. Tüm halkımıza duyurulur" dedi.

Açıklamanın devamında; "Bu harita 1522 yılına ait Osmanlı Tapu Tahrir Defterlerinden yararlanılarak hazırlanmıştır. Bu belgelere göre bölgenin en geniş sınırlarına sahip yerleşim yeri Suvermez'dir. Sınırlarımızda hak iddia eden kardeş köyümüz Yazıhüyük bu haritada yer bile almamıştır. Çünkü bu tarihte Yazıhüyük, Suvermez'in arazisi konumundadır. Sonraki dönemde göçebe Türklerin yerleşmesiyle Yazıhüyük kurulmuştur. Bu tarihi durum yadsınamaz bir gerçektir. Velhasılı bu sınır anlaşmazlığı kırmadan dökmeden halledilmelidir. Suvermez Yazıhüyük kardeş yerleşim yerleridir . Kardeşler arasında zaman zaman anlaşmazlık çıkması doğaldır. Türk adaleti gerekeni yapacaktır. Ama şu unutulmasın ki asırlardır Suvermez 'e ait olan arazileri, dedelerimizin ayak izlerini taşıyan arazileri ve mülkiyeti Suvermezli' ye ait arazilerinin Suvermez hudutlarında kalması için elimizden gelen herşeyle Türk Yargısı önünde kurum ve kuruluşları içerisinde gayret göstereceğimizi ilan ederiz."