Nevşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Macit Yalçın 14 Mart Tıp Bayramında yılın doktoru ve yılın sağlık sağlık çalışanı olarak ilimizi temsil eden hastanemiz acil tıp uzmanı Uzm. Dr. Yusuf Yılmaztürk ve sağlık memuru İbrahim Kocatürk’ü kabul etti.

Başhekim Yalçın yaptığı açıklamada; Sağlık hizmeti fedakarlık ile yapılan bir hizmettir, o yüzden işini iyi yapan her doktor yılın doktoru, her sağlık çalışanı yılın sağlık çalışanıdır.

Yusuf hocamız ve İbrahim ağabeyimiz işini her zaman iyi yapan, çalışma arkadaşlarının ve hastalarının taktirini kazanmış iki güzel çalışma arkadaşımızdır.

Bu özelliklerinin yanı sıra bu iki arkadaşımız asrın felaketi 6 şubat depreminin ilk günlerinde gönüllü olarak deprem bölgesine gitmiş ve orada insan üstü bir çabayla çalışarak pek çok insanımızın yaşama tutunmasına vesile olmuşlardır.

Ben şahsım adına özverili bu iki arkadaşımı canı gönülden tebrik ediyor ve kendilerine teşekkür ediyorum. Yusuf hocamız ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından 14 Mart Tıp Bayramı İbn-i Sina Ödülleri Vefa ve Fedakârlık Ödülüne layık görülmüştür. Kendisini ayıraca tebrik ediyorum.

İlimizi temsil edecek sağlık çalışanlarının belirlenmesiden hastanemizden önerdiğimiz bu iki arkadaşımızı tercih ederek bizi ayrıca mutlu eden Sayın Sağlık Müdürümüz Op.Dr. Hasan TARTAR’a, bu törenin organize edilmesini sağlayan Sayın Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin KOCA’ya ve bu anlamlı günde biz sağlık çalışanlarını onurlandıran Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.