FİB Haber Merkezi olarak "Yılın En İyi Öğretmeni Kim?" diye bir araştırma yapalım istedik... Fakat, her kime sormuş isek, eskisiyle, yenisiyle kendi öğretmenini aday gösterdi.

"Kuzguna yavrusu Anka görünür" atasözü aklımıza geldi. Her anne, baba kendi çocuğunu başkalarının çocuğuna göre çok güzel, çok akıllı çok üstün ve değerli görür. Her kişi kendi eserini başkalarınkine göre çok güzel ve kusursuz, üstün görür. Ve elbette kendisini yetiştiren yerine göre bir anne bir baba olarak üzerimizde büyük emeği olan Öğretmenlerimizin hiçbirini birbirinden ayıramadık, ayıramazdık...

Sonra dedik ki, en doğrusu; Yılın değil tüm yılların Öğretmeni tabiki "BENİM ÖĞRETMENİM"

Tüm Öğretmenlerimiz Yılın En İyi Öğretmeni...

Bu vesile ile, Millet Mektepleri’nin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, ebediyete irtihal eden tüm öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diliyor, Bizlere; sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü, ilimi, bilimi, kısacası iyi ve başarılı bir insan olma yolunda gerekli olan her değeri öğreten öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyoruz.

Ve unutmadan, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk diyor ki; "Toplumun düşmanı cehalet, cehaletin düşmanı öğretmendir."

FİB Haber Merkezi

www.fibhaber.com