Dünya Gazeteciler Günü kutlu olsun

CHP İl Başkanı Kamil Gülmez 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.  

Gülmez, “Gazeteciler, halkımızın bilgilenmesi ve bilinçlenmesi adına çok önemli bir görevi üstleniyor. Ülkemizin sosyal, kültürel ve ekonomik alanda gelişimine katkı sağlayan basın mensupları, zaman zaman hiçte kolay olmayan şartlarda görevlerini yerine getiriyor. Dünyada neler olup bittiğini vatandaşlarımıza aktararak bilgilenmesini sağlayan gazeteciler, bir nevi toplumun gözü kulağı niteliğindedir. Bu anlamda; toplumsal bilinci ve kamu yararını gözetip, uzun çalışma saatlerini, zorlu çalışma koşullarını önemsemeden fedakarca çalışan ve dünyanın dört bir yanındaki gelişmeleri halkımızla paylaşma yolunda emek harcayan tüm basın mensuplarımızın 21 Ekim Dünya Gazeteciler Gününü kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum" dedi. 

MHP İl Başkanı Kaya’dan kutlama mesajı

MHP İl Başkanı İlhan Kaya, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. 

Gazetecilerin, halkın bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi adına en önemli görevlerden birini üstlenen mesleklerden başında geldiğini hatırlatan Başkan Kaya, mesajında şu görüşlere yer verdi; “İlimizin sosyal, kültürel ve ekonomik alanda gelişimine katkı sağlayan, halkımızın bilinçlendirilmesi ve kamuoyuna gerekli hassasiyetlerin oluşturulması açısından aktif olarak görev alıp emek harcayan tüm kıymetli basın mensuplarımızın 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü kutlar, meslek hayatlarında başarılarının devamını dilerim.” 

Başkan Dinç’ten kutlama mesajı

Nevşehir İl Genel Meclisi Başkanı Gürbüz Dinç, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımlayarak, tüm gazetecilerin gününü kutladı. Gazetecilerin, milletin gerçek sesi olduğunu söyleyen Başkan Dinç, görevlerini en iyi şekilde yapma arzusuyla dolu olan gazetecilerin toplumu aydınlatma hevesiyle zorluklardan kaçınmadıklarını belirtti. 

Nevşehir İl Genel Meclisi Başkanı Gürbüz Dinç, "Sorunların yerinde ve hızlı bir şekilde çözümünü sağlamak amacıyla fedakârca çalışan gazeteciler, gelişmeleri halkla paylaşma yolunda emek harcayarak, yönetenler ile yönetilenler arasında köprü görevi görerek, bir şehrin ve toplumun kültürel, sosyal ve ekonomik gelişiminde aktif olarak görev alıp emek harcıyorlar. Özgür, tarafsız ve ilkeli olarak çalışan gazeteciler, kamuoyu için en faydalı meslek gruplarının başında gelmektedir. Kentimizde zaman gözetmeksizin, basın yayın kuruluşlarında fedakârca çalışarak ülkemizdeki, bölgemizdeki, ilimizdeki gelişmeleri, halkımızla paylaşma yolunda emek harcayarak, kamuyu yönetenler ile yönetilenler arasında köprü görevi gören, ilimizin kültürel sosyal ve ekonomik gelişiminde aktif görev alarak emek harcayan, tüm kıymetli basın mensuplarımızın 21 Ekim Gazeteciler Gününü kutlar, meslek hayatlarındaki başarılarının devamını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım" dedi. 

Başkan Salaş'dan 'Dünya Gazeteciler Günü' Mesajı

Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş,  21 Ekim Gazeteciler Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında; "Doğru ve gerçek haberlerle görsel ve yazılı olarak görevini yerine getiren yerel ve ulusal basın mensuplarımızın 21 Ekim Dünya Gazeteciler Gününü kutlar, sağlık, huzur ve başarılar dilerim" dedi.

Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, Türkiye’nin ilk özel fikir gazetesi olan Tercüman-ı Ahval’in yayın hayatına başladığı 21 Ekim’in her yıl “Gazeteciler Bayramı” olarak kutlandığını belirtti.

“Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından ve temel taşlarından biri olan basın; düşünce ve haber alma özgürlüğümüzü sağlayan etkili araçlardan biridir" diyen Salaş;  Zaman içinde hem teknolojik, hem insan kaynağı ve hem de etik değerler bakımından terakki eden basınımızın bundan sonra da bu gelişimini devam ettirerek milletimize ve insanlığa hizmet edeceğine inancımız tamdır. Toplumu aydınlatmak ve bilgilendirmek için zor koşullarda, bazen hayatlarını hiçe sayarak, ilimiz de, ülkemizde ve dünyada olup biteni bizlere ulaştırmak için fedakârca çalışan gazetecilerimizi bir gün değil, her gün anmalı ve anlamalıyız.

Edindikleri bilgiyi ilkeli, tarafsız ve doğru bir şekilde kamuoyuyla paylaşan, meslek ilkelerine bağlı kalarak özveriyle çalışmaya gayret gösteren başta Nevşehir’deki gazetecilerimiz olmak üzere ülkemizdeki bütün basın mensuplarının 21 Ekim Gazeteciler Bayramı’nı kutlar, meslek hayatlarında kendilerine başarı ve kolaylıklar dilerim.”
Açıkgöz, "21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü Kutlu Olsun"

AK Parti Nevşehir Milletvekili Açıkgöz ‘21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’ Mesajı Yayınladı.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Açıkgöz yayınladığı mesajında; İnsanlık onurunu ve kamu yararını gözeterek basın yayın kuruluşlarında fedakârca çalışıp evrensel bir mesleği onurlu bir şekilde icra eden, ülkemizdeki, bölgemizdeki ve ilimiz Nevşehir'deki gelişmeleri, halkımızla paylaşma yolunda emeklerini esirgemeyen; ‘Sevdamız Nevşehir’imizin kültürel, sosyal ve ekonomik gelişiminde aktif görev alan, tüm kıymetli basın mensuplarımızın 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.  

Kapadokya değerimizi, kültürel mirasımızı, dünyadaki eşsiz güzelliği dünyaya servis eden Nevşehir'imizin güzide gazetecilerine ve basın mensuplarımıza şahsım, hemşehrilerim ve milletimiz adına en derin şükranlarımı, minnetlerimi sunuyorum.   

Basın özgürlüğünün yanı sıra, kamunun bilgi edinme hakkının, hakkaniyetli ve adil yılmaz savunucu olan gazetecilerimizi bir kez daha kutluyorum. Değerli gazetecilerimizin meslek hayatlarındaki başarılarının devamını diler, saygılarımı ve muhabbetlerimi sunarım. 

Başkan Parmaksız’ın ‘21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’ Mesajı

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu M. Arif Başkanı Parmaksız ‘21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’ Mesajı Yayınladı.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız yayınladığı mesajında;“Demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından birisi basındır. Gazeteciler; haber alma özgürlüğü, toplumsal farkındalık oluşturulması, ifade ve fikir hürriyetinin kamusal alanda yayılabilmesi açısından büyük bir sorumluluğa sahiptir.  

Dünyanın her köşesinde haber alma ihtiyacını karşılayarak toplumun doğru bilgiye hızlı bir şekilde ulaşmasında aracı olan her türlü zorluğa ve sıkıntıya rağmen fedakarca çalışan basın mensuplarımızın mesai saati gözetmeksizin, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve her konuda haberdar etmek için verdikleri mücadele her türlü takdiri hak etmektedir. 

Bu vesileyle; kamu yararı gözeterek emek veren; uzun çalışma saatlerini ve zorlu çalışma koşullarını önemsemeden fedakârca çalışan, basın ahlak ve meslek ilkelerine bağlı olarak, kamuoyunun bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesinde büyük rol üstlenen tüm basın mensuplarımızın ‘21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum.” Dedi. 

Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü’den Dünya Gazeteciler Günü Mesajı

Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Başkan Osman Süslü mesajında; “21 Ekim 1860 tarihinde Tercüman-ı Ahval Gazetesinin Agâh Efendi ve İbrahim Şinasi tarafından ilk özel fikir gazetesi olarak çıkarılmasının yıldönümü her yıl Gazeteciler Günü olarak kutlanmaktadır.
Demokrasinin temel taşlarından olan basın, düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Bu anlamda kurumlarla bireyler arasında veri akışını sağlayarak demokrasinin korunması için önemli bir görev üstlenmektedir. Aydınlatıcı ve yol gösterici işleviyle basın, sivil toplumun dinamizmini beslemekte, demokrasinin sağlıklı şekilde işlemesinde ve güçlenmesinde önemli rol üstlenmektedir.
Edindikleri bilgiyi ilkeli ve doğru bir şekilde kamuoyuyla paylaşan meslek ilkelerine bağlı kalarak özveriyle çalışmaya gayret gösteren ülkemizdeki bütün basın mensuplarının 21 Ekim Gazeteciler Gününü kutlar meslek hayatlarında başarı ve kolaylıklar dilerim” ifadelerinde bulundu.