Bugün 12Aralık 2023 Salı. Nevşehir'de bugün neler yaşandı? Nevşehir ve Kapadokya Bölgesinde yaşanan gelişmeleri sizler için derledik. İşte Nevşehir ve ilçelerinde sizler için derlediğimiz günün gelişen bazı olaylarından haberleri kısa başlıklarla veriyoruz. 

Nevşehir'den kısa kısa haber turu ! 

İşte Nevşehir'in gözü, kulağı ve ortak sesi FİB Haber Alo Nevşehir WhatsApp ihbar hattına "Sizden Gelen Şikayet ve İhbarlar"

Kaldırım işgaline büyük tepki...

Nevşehir'de özellikle kaldırımlara yaya geçitlerine ve engelli rampalarına park eden sürücülere karşı etkili denetim mücadelesi başlatılması artık kaçınılmaz oldu.  Nevşehir'de Mehmet Akif Ersoy mahallesi Niğde yolu kaldırım üzerine park eden aracı görüntüleyerek şikayetlerini dile getiren bir okuyucumuz tepkilerini bakın nasıl dile getiriyor; "Kardeşim bu kadarınada pes. Böyle de işgal edilmez ki, kaldırım orası... Yol kenarlarını doldurdular şimdi de adam düzenek kurmuş sırf kaldırıma park etmek için. Kaldırımlar yaya için araçların yeri yoktur diye düşünüyorum. Lütfen engellisini, çocuk taşıyan anneyi düşünelim yazıktır, günahtır... "

VALİLİK VE BELEDİYELER GÖREVE! -BAŞIBOŞ HAYVANLARI TOPLATIN

Nevşehir İl genelinde sokaklar ve meydanlar köpek kaynıyor. Bu konuda en son FİB Haber WhatsApp ihbar hattı ile bizimle iletişime geçen bir vatandaşımız; Toki 3. etap hep basıboş kopek dolu cocuklarimızı okula götüremuyoruz. İlla bir çocuğun parçalanması mı gerekli? İnsan hayatı, mama lobisinden daha mı kıymetsiz? Kim ister, yıllarca emek verip büyüttüğü çocuğunu köpekler tarafından parçalanmış halde görmek? Sahipsiz, sokakta başıboş gezen tüm köpekler Valilik ve Belediye gözetiminde toplatılmalıdır.

AMASIZ - FAKATSIZ. Bu bağlamda, çok geç olmadan YETKİLİLER GÖREVE!!!

Çiftçi Kayıt Sistemi Kayıtlarında Son Gün: 2 Ocak 2024

Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan hatırlatmada; çiftçilerin mağduriyet yaşamamaları adına ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi) işlemlerini 2 Ocak 2024 tarihine kadar yapmaları gerektiği belirtildi.

Mülkiyet (başkalarına ait arazi) ve miras nedeniyle ÇKS ye kayıt yapılamayan araziler artık taahhütname belgesi ile kayıt yapılabilecek.
ÇKS Son Başvuru tarihi 02 Ocak 2024

2024 Hac Ek Kayıtları 15 Aralık 2023 Cuma gününe kadar uzatıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğünce Yapılan Duyuruda; "Vatandaşlarımızdan gelen yoğun talep üzerine 2024 yılı Hac kesin kayıt işlemleri 15 Aralık 2023 Cuma gününe kadar uzatılmıştır. Kesin kayıt hakkı elde eden vatandaşlarımız e-Devlet (e-Devlet Kapısı’nda bulunan “Hac İşlemleri” dijital hizmeti üzerinden kayıt olmak istedikleri Diyanet/Acenta Organizasyonundan birini seçtikten sonra kesin kayıt işlemini tamamlamaları gerekmektedir.

Nevşehir ve ilçelerinde 5 gün hava nasıl olacak?

Meteoroloji 7.Bölge Müdürlüğü, Nevşehir ve İlçelerinde önümüzdeki 5 gün için ilk hava tahminlerini açıkladı. İşte Hava Durumu...


NEVŞEHİR BELEDİYESPOR'DA 3 OYUNCU CEZALI

Nevşehir Belediyespor'da geçtiğimiz hafta sonu oynanan Sebatspor maçında sarı kart gören Ender Alkan, Ömer Yıldırım ve Caner Cengiz cezalı duruma düştü. Sarı kart cezalı 3 sporcu'da 15 . hafta kapsamında 17 Aralık 2023 Pazar günü deplasmanda oynanacak Adana 1954 FK maçında görev alamayacak.


Unutmadan:" İyiliğe teşekkür yandaşlık değil, eksiğe eleştiri düşmanlık değildir."

Nevşehir'in Whatsapp Haber Hattı : Çekin, Gönderin, Yayınlayalım : 

Nevşehir’e Gündemin Adresi www.fibhaber.com Nevşehir'de gördüğünüz olayların haber yapılmasını istiyorsanız haberin fotoğrafı çekin bize 0 532 384 48 50 whattsapp numarasından atın yayınlayalım.

Editör: Fikret Capacı