Bugün 08 Aralık 2023 Cuma. Nevşehir'de bugün neler yaşandı? Nevşehir ve Kapadokya Bölgesinde yaşanan gelişmeleri sizler için derledik. İşte Nevşehir ve ilçelerinde sizler için derlediğimiz günün gelişen bazı olaylarından haberleri kısa başlıklarla veriyoruz. 

Nevşehir'den kısa kısa haber turu

İşte Nevşehir'in gözü, kulağı ve ortak sesi FİB Haber Alo Nevşehir WhatsApp ihbar hattına "Sizden Gelen Şikayet ve İhbarlar"

Nevşehir Devlet Hastanesi önünde 10 cm su birinkintisi var

FİB Haber WhatsApp ihbar hattı ile bizimle iletişime geçen bir vatandaşımız; "Nevşehir Devlet hastanesi acil girişinin önü bu fotoğraflar. Mühendislik harikasi bir eğim vermişler tam hasta girişinin önü 10 cm su birinkintisi var buradan atlamak imkansız ayrıca yürüme engelli hastamiz buradan geçemedi. Daha kış ayı gelmedi kar yağınca bu su buz kitlesine evriliyor ve kaos başlıyor. Lütfen bununla kim ilgilenir sevgili belediyemiz mi hastane yönetimi mi teşekkür ederiz."

Nar kasabasında vatandaşların başı sokak köpekleriyle dertte

Nevşehir merkez ilçeye bağlı Nar kasabasında vatandaşlar sayıları her geçen gün artan sokak köpeklerinden şikayet ediyor. FİB Haber WhatsApp ihbar hattı ile bizimle iletişime geçen bir vatandaşımız; "Nar girişi burası buradaki sokak köpekleri kimseyi geçirmiyor. Öyleki bir çocuğun elini ısırdı. İki üç bayanıda biz kurtardık.  Artık kendi can güvenliğimizden korkar olduk. Çocuklarımızı sokağa çıkarken tedirginiz. Yetkililere devamlı bildirildiği halde maalesef hala bir faaliyet göremedik. Bizler yetkililerden bunların toplanmasını ve biran önce bu sorunumuza çare bulmasını bekliyoruz" dedi.

KOZAKLI'DA SABAH BULUŞMASI

Kozaklı Merkez Camiinde sabah namazı buluşması yapıldı. Şehitlerimiz için Kur'an'ı Kerim tilaveti, Türkiye ve Gazze için dua edildiği buluşmada çorba ikram edildi.

"Gıda: Kontrolü ve Geleceği" adlı konferans 14 Aralık'ta

NEVÜ Gıda ve Tarım Kulübü tarafından düzenlenecek olan "Gıda: Kontrolü ve Geleceği" adlı konferansa tüm akademik ve idari personel ile öğrenciler davetli.

Konferans Yeri    : NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Gülşehri Salonu

Konferans Tarihi : 14 Aralık 2023 Perşembe

Konferans Saati  : 14.00

Konferans Bilimsel ve Kültürel Etkinlikler Dersi kapsamında.

Acil 112 ve UMKE tanıtıldı

1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası etkinlikleri kapsamında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi kampüsünde Hem 112 Acil Sağlık Hizmetleri hem de UMKE hakkında bilgi vermek için stant kuruldu. 

Standı ziyaret edenlere görevli sağlık personelleri tarafından trafikte ambulansın geçiş önceliği, 112 acil çağrı merkezinin gereksiz aranmaması, 112 acil sağlık hizmetlerinin önemi, UMKE, afet ve ilk yardım bilincinin gelişmesi konularında bilgilendirmeler yapıldı.

Ayhanlı köyü dertli...

Avanos ilçesine bağlı Ayhanlar köyünden bir vatandaşımız FİB Haber WhatsApp ihbar hattına yaptığı açıklamasında; "Köyümüzde İnternet altyapısı ve yolumuz çok kötü. Köyümüzde internet altyapısı değişmesi ve biraz olsun köye yatırım yapılması lazım" dedi.

Hacıbektaş İlçe Emniyet Müdürlüğü Faaliyetleri

Hacıbektaş İlçe Emniyet Müdürlüğümüz personeli tarafından "ACİL DURUMLARDA TEK NUMARA 112 TANITIM FAALİYETLERİ" kapsamında ilçemizde bulunan Atatürk İlkokulu, Cumhuriyet Ortaokulu, Anadolu Lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okullarında 266 öğrenciye ulaşılarak gerekli bilgilendirme yapılmıştır.

Gurbetten Nevşehir Belediyespor'a moral ziyareti

Almanya'da yaşayan değerli iş insanlarından Doğan Özdemir Nevşehir Belediyespor antrenmanını ziyaret ederek futbolcu ve teknik kadroya tatlı ikramında bulundu. Kendisine teşekkür ediyoruz.

Gülşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Faaliyetleri 
Gülşehir İlçe Emniyet Müdürlüğümüz personeli tarafından ilçemizde yer alan Tomurcuk Anaokulu ziyaret edilerek 70 öğrenciye trafik güvenliği ve trafik kuralları eğitimi verilmiştir.

Toplum Destekli Polislik Faaliyetleri 
Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personelimiz tarafından İlimiz Rasim UZER Özel Eğitim Meslek Okulu ziyaret edilerek özel öğrencilerle birlikte çeşitli etkinliklerde bulunulmuş keyifli vakit geçirilmiştir.

Editör: Fikret Capacı