Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 2023 Nisan ayı yağış, sıcaklık ve kuraklık raporları yayımlandı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü raporlarına göre, Türkiye geneli 2023 Nisan ayı yağışları geçen yıl nisan ayına göre yüzde 254 oranında yükseldi.

Tüm bölgelerimizde genel olarak yağışlar normallerinin üzerinde gerçekleşti. Buna göre, İç Anadolu'da 60,2 kilogram ile nisan yağışı, 45,5 kilogram olan normaline göre yüzde 32, 13 kilogram olan geçen yıla göre yüzde 363 yükseldi.

 Yağışlar arttı, Nevşehir'de kuraklık haritası yeşile döndü

İlimiz Nevşehir kış aylarında Meteoroloji tarafından yayınlanan 3 aylık kuraklık haritasında  ‘şiddetli kuraklık’ tehlikesi altında yer almıştı. Nevşehir'de sonbahar ve kış ayı boyunca etkili bir yağışın görülmemesi hayatı olumsuz etkiledi. Kış boyunca sadece bir kaç kez kar yağışı etkili oldu. 

Sonbahar ve kış aylarında yeterli düzeyde görülmeyen yağışlardan dolayı kuraklık haritasında Nevşehir'in rengi turuncuydu. Bahar mevsimiyle birlikte ise durumlar değişti. Nevşehir merkez ve ilçelerinde etkili olan yağışlarla kuraklık sona erdi.

Son yağışlarla birlikte Nevşehir'deki baraj ve göletlerin doluluk oranında da artış görüldü. Yağışlarla birlikte Meteoroloji'nin güncel haritasında Nevşehir'in rengi koyu yeşil oldu. Yani Nevşehir turuncu (şiddetli kuraklık) renkten yağışlarla birlikte koyu yeşil (çok nemli) oldu.

Türkiye genelinde etkili olan son yağışlar sonrası siyah ve kahverengi tonlardan oluşan kuraklık haritası, yeşil ve mavi ton renklere dönüştü.