Nevşehir İli, Avanos, Gülşehir ve Hacıbektaş ilçelerinde bulunan ve ekli listede isimleri belirtilen yerlerde arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetleri yapılmasına, 6200 sayılı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce Yürütülen Hizmetler Hakkında Kanunun ek 9 uncu maddesi gereğince karar verilmiştir. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.

AK Parti Nevşehir İl Başkanlığından yapılan açıklamada; "Dün Resmi Gazete’de yayınlanan Avanos, Gülşehir ve Hacıbektaş ilçelerimizde bulunan yerlerde arazi toplulaştırışması ve tarla içi geliştirme hizmetleriyle hem daha az zaman, işgücü ve sermaye kullanımı ile üretim faktörlerinden en iyi biçimde yararlanarak tarımsal üretimi ve tarım işletmelerinin verimliliğini artırmak ve kırsal kesimdeki nüfusumuzun hayat standartlarını artıracağımız hizmet böylelikle faaliyete girmiş bulunmaktadır. 

Şehrimizin Tarım alanında üretimini artırarak güçlendirilmesi amaçlanan bu hizmetlerin hayata geçirilmesi konusunda başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Sn.İbrahim Yumaklı’ya, hemşehrimiz Bakan yardımcımız Sn. Ebubekir Gizligider’e, Valimiz Sn. Ali Fidan’a, Milletvekillerimiz Süleyman Özgün’e ve Emre Çalışkan’a emeklerinden ve desteklerinden dolayı teşekkür ederiz."

2024 TARİHLİ VE 8149 SAYILI CUMHURBAŞKANI KARARININ EKİ

Yukarıda belirtilen alanlarda, DSİ 12. Bölge Müdürlüğü tarafından, 6200 sayılı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce Yürütülen Hizmetler Hakkında Kanunun ek 9 uncu maddesi kapsamında, kamu yararı gözetilerek zorunlu arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri projesi uygulanacaktır. Proje sınırları içerisinde olup arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri projesi kriterlerine uygun olmadığı değerlendirilen alanlar toplulaştırma haricinde bırakılacaktır.

Editör: Fikret Capacı