Nevşehir'in Kozaklı ilçesine bağlı Akpınar köyünde yuva yapan leylekler, kuluçkaya yatmak için elektrik direğini tercih etti. Ardından yeni yuvalarında yumurtadan çıkan yavru leylekler büyümeye başladı.

Mart ayının sonlarına doğru bölgeye gelen leylekler, 35 günlük kuluçka döneminin ardından yumurtalarından çıkan yavrularını besliyor. Akpınar köyünde aydınlatma direğinin üstüne yuva yapan iki leylek, yaklaşık bir hafta önce yumurtadan çıkan dört yavruyu büyütme telaşına girdi.

Leyleklerin, sırayla köyün çayırlık alanından böcek, solucan taşıyarak yavruların karnını doyurmaya çalıştığı görüldü. Yuvada hareketlenen yavru leyleklerin uçmak için çırpınması ise Akpınar köyü güvenlik kameralarında görüntülere yansıdı.

Avrupa'dan yola çıkıp Anadolu topraklarına sürüler halinde göçen leylekler, kendileri için belirledikleri uygun noktalarda, ilkbahar ve yaz aylarında konaklayarak yavruluyor.

“LEYLEKLERİN GELMESİNE HEPİMİZ ÇOK SEVİNDİK”

Kozaklı ilçesine bağlı Akpınar köyünde yıllardır yuva yapmayan leylekler, son üç yıldır köylüler tarafından kendileri için hazırlanan elektrik direğine yuvalarını kurdu.  "Baharın müjdecisi" ve bereketin simgesi olarak kabul edilen leylekler, son yıllarda yeniden yuvalarına dönüşleriyle Akpınar'da köy ahalisini yeniden çok sevindirdi.

Köydeki vatandaşların özel ilgi gösterip sevinçle karşıladığı bereketin simgesi Leylekleri en iyi şekilde koruyarak büyümesi için çaba gösterdiklerini söyleyen, Akpınar köyü Muhtarı Minnet Abdioğlu köylerinin daimi misafirleri leyleklerin yuva yapımına yardımcı olduklarını ve Akpınar muhtarlığımız olarak tüm hayvanlarında yanında olduklarını söyledi.

Köyümüzün misafirleri leyleklerimiz çoğalıyor

Akpınar köyü Muhtarı Minnet Abdioğlu, bahar mevsimiyle birlikte leyleklerin bölgede sıkça görüldüğünü belirterek, 'Misafirlerimiz geldi kendine yuva yaptı. Şimdi yavruları oldu ve onları beslemeye çalışıyor. Kimse dokunmuyor, o kendi halinde yavrularını büyütüyor. Yaklaşık 2 ay beslenen yavrular, kanatlanıp bu bölgede uçmaya başlıyor. Uçmayı tamamen öğrendiklerinde de binlerce kilometre giderek Afrika'ya göç ediyorlar ' dedi.

Muhtar Abdioğlu; "2 sene öncesi ekmek kasası ile yuvalarını MEDAŞ ekiplerine bağlatmıştık. 3 yıldır çok şükür leyleklerimiz köyümüzdeki yuvalarına geliyorlar. Muhtarlığımızın güvenlik kameralarından sürekli olarak kontrol ediyorum. Bugün küçük yavruları gördüm, leylegimizin 4 yavrusu var ama biri zayıf güçsüz diğeri sağlıklı. Onlar köyümüzün neşesi, köylülerin en sadık dostu" dedi.

www.fibhaber.com olarak doğa dostu, başta Akpınar köyü Muhtarı Minnet Abdioğlu olmak üzere emeği geçen tüm Akpınar köyü sakinlerine bu duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ediyoruz.