Nevşehir'in Nar kasabası Kadirah deresinde yağan karların erimesi sonucu dev şelaleler oluştu. Dev şelalelerin görüntüsü görenleri kendine hayran bıraktı.

Kar sularının metrelerce yükseklikten inerken çıkardığı ses ve coşkusu seyrine doyumsuz bir manzara oluşturuyor. Şelaleyi ziyarete gelenler ise, hem piknik yapıyor hem de doya doya fotoğraf çekiyor.

Nevşehir Nar kasabasında 'Kadirah Şelalesi' kartpostallık görüntü oluştu.

Geçtiğimiz haftalarda azda olsa kar yağışının etkili olduğu Nevşehir Nar kasabası Kadirah deresinde bulunan şelale karların erimesi sonucu coştu. Metrelerce yükseklikten akan su görenleri kendine hayran bıraktı. 

Vadi yürüyüşüne Doğa fotoğrafçısı İsmail Kaygısız (Kolombo) beyaza bürünerek adeta beyaz gelinliğini giyen Nar vadisinde ki Kadirah (çağlayan) şelalesi önünde hatıra fotoğrafı çektirerek manzaranın eşsiz güzelliğini ölümsüzleştirdi.

Doğa Harikası Kapadokya'da NAR Kasabası...

Kadirah şelale (çağlayan) ve deresi; Nevşehir İl merkezine 3 km uzaklıkta tabiî güzelliği fevkalâde olan Nar kasabasında bulunan vadinin doğal güzellikleri arasında bir de şelale yer almaktadır.  Bölgede Nevşehir Çayının bazalt kayalarını yararak açtığı çok sayıda delik ve çağlayanlar vardır.

Kar yağışının etkisini yitirmesinin ardından şelaleye gelen Doğa fotoğrafçısı İsmail Kaygısız (Kolombo), ``Kadirah Şelalesi çok güzel. Hafta sonunda ünümüzü burada geçirerek üzerimizdeki stresi attık. Herkesi de buraları görmeye davet ediyorum`` dedi.

FİB Haber Merkezine açıklamalarda bulunan İsmail Kaygısız (Kolombo); "Burası Doğa harikası Kapadokya'nın Başkenti Nevşehir Nar kasabası Kadirah vadisi...1960 senesinde Nevşehir ve Narlı vatandaşlarımız buğdaylarını Kadirah'ta bulunan 2 kör değirmende öğütür un yaparlarmış. O zamanlar çok temiz akan bir suyumuz vardı. Nar'da Gölek yapar yüzer suyunuda içerdik. Suyumuz şimdilik yetiyor çok şükür ama yazın sulama için kullanıldığı için azalıyor. İnşallah yetkililer sesimizi duyarda Kadirah vadisini turizme kazandırırlar. Fotoğrafını çektiğim görüntülerde iki dere bulunuyor. Biri Kadirah diğeri ılıca dereleri birleşip, Nar ve Sulusaray'dan geçerek Kızılırmağa dökülüyorlar. Bu muhteşem manzara anlatılmaz yaşanır." dedi.

İşte Nevşehir merkez ilçeye bağlı Nar kasabasından İsmail Kaygısız (Kolombo)'ın objektiflerine yansıyan o mükemmel görüntüleri gelin birlikte izleyelim...