On bir ayın sultanı Ramazan ayının son günlerinde Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Suvermez köyünde unutulmaz örnek bir iftar geleneği başlatıldı.

Suvermez köyünde Okul aile birliği başkanı Olcay Tunca'nın öncülüğünde okul bahçesinde düzenlenen iftar proğramına Derinkuyu Kaymakamı Esra Demirtaş, ilçe protokolü, depremzede vatandaşlar, muhtarlar, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. 

Okul aile birliği başkanı Olcay Tunca yaptığı açıklamasında; " Bugün çok şükür Suvermez'imizde ramazan ayının bereketini ve tüm güzelliklerini yaşıyoruz. Birlik beraberlik ve paylaşma ayı Ramazan ayında yarınımız geleceğimiz yavrularımıza örnek temsil etmesi adına iftar yemeği verilmiştir. Tek arzumuz inşallah çocuklarımız da bunları gelecek nesillere aktarırlar.

Bu vesile ile Okul Aile el ele "Çorbada tuzumuz bulunsun" kampanyasına destek olan hayırsever hemşerilerimize, kazanlarda yemek pişiren annelerimize, ninelerimize ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Allah'ım yapmış olduğunuz yardımlarınızı ve tuttuğumuz oruçlarımızı kabul eylesin. Katkıda bulunan bütün hemşehrilerimiz için ayrı ayrı teşekkürlerimizi borç biliriz.

Bu mübarek günde çocuklarımızın duaların da yer aldığınız içinde ayrıca teşekkür ederiz. Yaklaşık 500-550  kişilik katılımla öğrenci veliler ve depremzede misafirlerimiz ile sayın Kaymakamımız sayın Muhtarimiz sayın Kolluk kuvvetlerimiz sayın Kütüphane Müdürümüz sayın il Özel idaresi müdürümüz sayın il genel meclis üyeleri sayın özel idare müdürlüğü ve çevre köylerdeki muhtarlarımız öğretmen ve müdürlerimizle Suvermezli yavrularımıza teşekkür ederiz. İnşallah bundan sonraki yıllarda da bu başlattığımız etkinliği devam ettirip geleneksel bir hale getiririz." dedi.

İşte iftardan kareler;