Bulgaristan'ın Albena kentinde düzenlenen Dünya Yıldız ve Genç Bayanlar Boks Şampiyonasında Ülkemizi ve İlimizi temsil eden Esra yıldız,final maçında İrlandalı rakibi Mc Ginty Ciara ile berabere kaldı. Hakemin tercihi sonucu dünya ikincisi olarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

Nevşehirli boksörümüz ESRA YILDIZ Hindistanlı rakibini yenerek yarı finale çıkıp dünya üçüncülüğünü garantilemişti.  Yarı final de Amerikalı rakibi Lesa Kenney i 3-0 yenerek finale çıkmaya hak kazandı.  Finale çıkan Esra YILDIZ İrlandalı rakibi ile büyük mücadele ederek 28-28 lik skorla berabere kaldı ve hakemin tercih hakkını İrlandalı sporcuya kullanması ile Nevşehirli Sporcumuz Esra YILDIZ Dünya 2. Si olarak ülkemize döndü.

Boks Antrenörümüz Nedim BABA yaptığı açıklamada;  “Nevşehir Boks tarihinde  2012 yılında Avrupa 3. lüğü ve 2013 te  Dünya 2. liği kazandırdık. 2014 yılında yapılacak olan Gençler Olimpiyatlarında Olimpiyat Şampiyonluğunu hedefledik. Başarımızda maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen İl Müdürümüz Mustafa ÜNLÜER’E teşekkür ederiz. ”