Anavatan Partisi döneminin önemli bürokratlarından, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, Devlet adamı, Toprak Tarım Reformu Müsteşarı Nevşehirli Metin Kumal vefat etti.

84 Yaşındaki Nevşehirli eski müsteşar Metin Kumal evli ve 3 çocuk babasıydı.

Allah (cc) rahmet eylesin. 

FİB Haber.com ailesi olarak; merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve tüm sevdiklerine sabr-ı cemîl niyaz ederiz.

" İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn."

İnna lillahi ve inna ileyhi raciun 
“Biz Allah’ın kullarıyız ve biz O’na döneceğiz”

Açıklaması:

Sabredenler o kimselerdir ki, kendilerine bir sıkıntı, veya bir belâ veya hoşa gitmeyen bir şey geldiğinde:  “Biz Allah’ın kullarıyız ve biz O’na döneceğiz” derler. Yani bu davranışlarıyla Allah’a döneceklerini ifade eder, kendilerinin Allah’ın kul*ları olduklarını, Onun, dilediğini yapabileceğim kabul ederler.

Genç Nevşehirliler Derneği Başkanı Ziya Ağca, Nevşehirli eski müsteşar Metin Kumal'ı anlattı...

Ankara Genç Nevşehirliler Derneği Başkanı Ziya Ağca yayınladığı mesajında; "" Kıymetli bir devlet adamını kaybettik, memleketimizin ve ülkemizin başı sağolsun. " dedi.

Başkan Ağca yaptığı açıklamasında; "Kelimelerin kifayetsiz kaldığı anlar vardır, anlatmaya çabalasanız da tüm gayretleriniz anlamsızlaşır ya işte öyle bir durumdayım. Çok sevdiğim, çok değer verdiğim ve nasihatleri ile yolumu aydınlatan  kıymetli büyüğüm Metin Kumal'ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum.  Bu sözleri yazarken bile inanasım gelmiyor. 

Altı sene önce bir vesile ile tanıştığım en kıymetli hemşehrimi, en çok muhabbet ettiğim ve dolu dolu zamanlar geçirdiğim kıymetli büyüğüm; Metin Amcayı kaybettim. 

Kendisine Cenab-ı Hak'tan rahmet, başta ailesi olmak üzere tüm yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. " dedi.

Başkan Ağca, Nevşehirli önemli şahsiyetlerden Metin Kumal'ı şu sözlerle anlattı; 

"Toprak ve Tarım Reformu'nun Efsane Müsteşar'ı olarak bilinen hemşehrimiz, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur. Metin Kumal, çalışma hayatı boyunca yüklendiği sorumlulukları ve faaliyetleri ile uzun dönem Ankara’da ve memleketinde başarılı bir bürokrat olarak tanınmış nadir devlet adamlarından biri olarak bilinir. İçinde bulunduğu cemiyetlerin, ideolojik ve sosyal oluşumların ve hatta Türk milliyetçiliğinin her daim bilinen başarılı bireyi olarak tanınmıştır. Nevşehir'in yetiştirdiği nadir şahsiyetlerden biri olarak buraya not düşmek isterim.

Biz gençlere verdiği öğütler ve tavsiyeleri ile birlikte yaşayacağımız kıymetli büyüğümüzü Rahmetle anmak istiyorum. Nurlar içinde yatsın. Lütfen dualarımızı eksik etmeyelim.

Cenaze namazı ile ilgili bilgiyi yarın duyuracağım. Muhtemelen Pazar öğle namazına müteakip Gölbaşı'nda olacaktır." dedi.

Editör: Fikret Capacı