CNN Türk ekranlarında ekonomi programı sunan, Türkiye'deki tarım ve hayvancılığa ilişkin başarılı programlara imza atan Nevşehirli Gazeteci Cem Seymen tv100'ün sevilen programı Uykusuzlar Kulübü'nde Okan Bayülgen'in konuğu oldu. 

Nevşehirli Gazeteci Cem Seymen'den gıda ve iklim krizi hakkında yaptığı çarpıcı konuşmasında ''İki sene sonra gıda bulamayacağız'' dedi.

Seğmen, ülkemizde ata tohumu satışı yapmak yasak böyle birşey olabilirmi? Neden sertifalı olacak. Neden yasak. Piyasanın hakimi olan 5 yabancı patentli marka ülkemiz tohum satışlarına ağırlığını koymuş. Yeraltı suları 80 metreden çıkartılırken şimdi 360 metreden çıkartılabiliyor. Neden bu küreselciler, yabancı ilaçlar ve gübreleri verdiler verdiler vahşi sulama yaparak yeraltı sularımızı bitirdiler. Çoraklaştı toprağımız. Ben diyorumki ata tohumu üreten yerel köy pazarlardan ayşe teyzenin tohumlarını alın." dedi.

Kara kılçık buğdayı diye bir buğday var. Anadolu da ununtulmuştu bakın şimdi çıkartıldı....

İşte bu keyifli sohbeti gelin birlikte izleyelim.

Ürgüp Belediye Başkanlığı yapan ve 18. dönem Nevşehir Milletvekili Cemal Seymen'in oğlu olduğunu söyleyen  Cem Seymen'in tarım alanındaki konuşmalarına değinen Okan Bayülgen siyasetle ilgili bir soru yöneltti. 

Her siyasi partinin muhalefet iktidar partileri olsun seni mutlaka değerlendirmeleri dir diyen Bayülgen'in "Seninle görüşen bir parti var mı? Evet ya da hayır de. Kim görüştü falan sormuyorum" sorusuna Seymen "Evet var" diyerek yanıt verdi. Bayülgen ise "Olacak, olması lazım. Senin bir siyasi poziyon, figür, danışman olarak geleceğe yönelik olarak sana müracaat etmesi lazım. Senin şuanda bize söylediğin her şeyi gelecekte biz daha çok konuşacağız." diyerek sözlerini sürdürdü. 

"BENİ LİSTEYE 22. SIRADAN KOYDULAR"

Siyasetle ilgili ise Seymen "CNN Türk’den istifa ettim. CHP’ye başvurdum, milletvekili adayı olacağım. Kemal Bey’den randevu alıp gittim. Neler yapılması gerekir anlattım. ‘Beni gençlikten, kadından ve üretimden sorumlu genel başkan yardımcısı yapın’ dedim.  Kemal Bey ellerini masaya koyarak beni dinledi, ‘çok önemli hatalar yapıldı, bunları değiştireceğiz’ dedi. Seçilemeyecek bir yerden de beni listeye koymayın diyordum. Beni listeye koydular 22. sıradan. İstanbul 2. Bölgeden. Oradan 9 vekil çıkıyor. Seçim çalışmalarında vatandaşalrı ziyaret ettiğimizde sen kimsin kaçıncı sıradan adaysın 22. sıra deyince vatandaşın suratı düşüyor ciddiye almıyorlardı" dedi. 

İşte Cem Seymen'in o açıklamaları:

Cem Seymen Kimdir

Gazeteci Seymen Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde 1972 yılında doğdu.

Ürgüp Belediye Başkanlığı yapan ve 18. dönem Nevşehir Milletvekili Cemal Seymen'in oğlu.

Bilkent Üniversitesi Turizm İşletmeciliği bölümünden mezun oldu.

Bir süre bu sektörde çalıştıktan sonra hayalini kurduğu ekonomi gazeteciliği için ABD'nin New York kentine gitti ve 1993-1999 yılları arasında burada yaşadı.

ABC, CBS, NBC gibi önemli televizyon kanallarındaki seminerlere katıldı.

ABD'de City University of New York'ta Siyasal Ekonomi ve New York Üniversitesi'nde Televizyon Yayıncılığı üzerine eğitim gördü. New York Başkonsolosluğu'nda 6 yıl boyunca çalıştı. Ancak televizyoncu olmak istediği için görevinden ayrılıp Türkiye'de döndü. Beykent Üniversitesi "İngiliz Dili ve Edebiyatı" bölümünde yüksek lisans yaptı.

Kariyerine BRT televizyonunda ekonomi muhabiri olarak başladı. Farklı bir üslupla dile getirdiği "Hayatın Renkleri" isimli programı sundu.

Kanal 9'da kendi hazırladığı metinlerle İngilizce haber spikerliği ve dış haberler muhabirliği görevini yürüttü.

CNN TÜRK Ekonomi Servisi'nde çalışmaya başladığı günden bu yana dünyadaki dev bütçeli şirketlerin tepe yöneticileri ve Türkiye'nin önde gelen iş insanları ile ses getiren röportajlara imza attı. Davos Ekonomik Forumu ve Uluslararası Para Fonu IMF toplantılarında CNN TÜRK'ü temsil etti. Bilim, teknoloji, tarım, hayvancılık, inovasyon gibi alanları incelediği "Para Dedektifi" programıyla dikkatleri üzerine çekti ve gençlere umut aşıladı.

Deneme ve film senrayoları da kaleme alan Cem Seymen, CNN Türk'te ekonomi haberleri ve programlarının sunuculuğunu yapıyor.