Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar kasabasından NERO üyesi profesyonel turist rehberi Mustafa Uysun'un değerli evladı Emin Uysun, eğitim gezisi için gittiği Adıyaman'da yaşanan deprem sonrası enkaz altında kalarak yaşamını yitirdi.

Edinilen bilgilere göre, Adıyaman'da yaşanan deprem sonrası kendisinden haber alamayan Uysun ailesine saatler sonra acı haber geldi. Eğitim gezisi kapsamında bulunduğu ve çoğunluğu Kıbrıslı öğrencilerin yer aldığı Adıyaman Isias Otel'de devam eden kurtarma çalışmalarında bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Enkazdan çıkarılan şahsın, İsias Otel’de bulunan Turist Rehberleri Odaları Birliği (TUREB) üyesi Nevşehirli Emin Uysun’a ait olduğu belirtildi.

Allah (cc) rahmet eylesin. 

FİB Haber.com ailesi olarak; merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve tüm sevdiklerine sabr-ı cemîl niyaz ederiz.

" İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn."

İnna lillahi ve inna ileyhi raciun 
“Biz Allah’ın kullarıyız ve biz O’na döneceğiz”

Açıklaması:

Sabredenler o kimselerdir ki, kendilerine bir sıkıntı, veya bir belâ veya hoşa gitmeyen bir şey geldiğinde:  “Biz Allah’ın kullarıyız ve biz O’na döneceğiz” derler. Yani bu davranışlarıyla Allah’a döneceklerini ifade eder, kendilerinin Allah’ın kul*ları olduklarını, Onun, dilediğini yapabileceğim kabul ederler.

08.02.2023