50 Plakalı Şahin marka aracıyla dikkatleri üstüne çeken Nevşehirli gurbetçi Korhan Sakarya, Türk Kültür Merkezinin organize ettiği Festiculture etkinliğine katıldı.

Fransa'nın Colmar şehrinde düzenlenen Festiculture etkinliğinde Tofaş Şahin, Hacı Murat, Murat 131 dahil 6 klasik otomobili ile boy gösteren genç girişimci Korhan Sakarya'nın araçlarına festivale katılan Türkler ve Fransızlar, büyük ilgi gösterdi.

Paris’in meşhur Türk işletmesi Kehribar restoranında sahibi olan Nevşehirli Korhan Sakarya, Türk bayraklarıyla süslediği 50 plakalı Şahin marka araçla festival alanında turlarken çaldığı Türk müzikleriylede gurbetçilere keyifli anlar yaşattı.

Nevşehirli Korhan, en kısa sürede yerli otomobili Togg'u Fransa’da da görmenin hayalini kurduğunu söyledi.

Korhan; "TOGG için sabırsızlanıyor..."

50 plakalı aracının kapılarını açarak bagajına yerleştirdiği ses sistemi ile Eyfel kulesi’ne karşı Türk müzikleri çalarak biranda görüntüleri tıklanma rekorları kıran Nevşehirli Korhan Sakarya, TOFAŞ marka Hacı Murat ve Şahin araçlarımı Avrupa'da tanıtıyorum. Şimdi sıra Türkiye'mizin gururu TOGG'da. İnşallah TOGG'uda Fransa'ya getireceğim. Ve Paris'in sokaklarında Yerli ve milli Togg'umuzla tur atarak gururla tanıtacağım." dedi.

Nevşehirli gurbetçimiz Korhan Sakaryalı FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamasında; " Öncelikle Nevşehirli tüm hemşehrilerime buradan selam ve sevgilerimi gönderiyorum. Bu arada yerli ve milli aracımız Togg'u makam aracı olarak kullanacak Başkanımız Mehmet Savran'ıda tebrik ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun Rabbim kaza bela vermesin.

Nevşehirli SMA hastası Yusuf Eren'in Dubayi'de tedavisinin tamamlanarak İnşallah kısa sürede sağlığına kavuşur. Kendimiz Fransa'da yaşıyor olabiliriz ama memleketime ülkeme fransız değiliz evelAllah. Tüm gelişmeleri Avrupa'da yaşayan tüm gurbetçi Nevşehirliler gibi bende www.fibhaber.com dan takip ediyorum.

Bu vesile ile çok kutsal bir görev ifa eden FİB Haber ailesine, Nevşehir'imize Ürgüp'ümüze ve Mustafapaşa'daki eş dost akrabalarıma selamlarımı sevgilerimi gönderiyorum. Yarın yapılacak olan 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerininde ülkemize milletimize hayırlar getirmesini diliyorum."  dedi.