Bodrum Belediyesi başkan yardımcılarından Nevşehirli hemşerimiz Tayfun Yılmaz, Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri oldu. 

Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterlik görevine atanan Nevşehirli hemşerimiz Tayfun Yılmaz, "Emaneti alıyor, başımızın üzerine koyuyoruz Muğla. Ne mutlu ki umut kazandı, sevgi ve emek kazandı... Makamdan güç alanlar değil makama güç verenler kazandı... Kibir değil tevazu kazandı. Emeğimiz başlangıçtır, yolumuz ise uzun... Var ol Muğla, çok güzelsin." dedi.

Tayfun Yılmaz Kimdir?

1982 yılında Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladıktan sonra 2001 yılında Bursa’da Işıklar Askeri Lisesi’nden 2005 yılında Ankara’da Kara Harp Okulu’ndan sistem mühendisi olarak mezun oldu.

Babası 12 Eylül 1980 darbesi mağduriyeti yaşamış olup, Tayfun Yılmaz da askeri okulda bu mağduriyetleri yaşamıştır. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde ve yurt dışında TSK kadrolarında görev yaptıktan sonra Yüzbaşı rütbesindeyken 2016 senesinde istifa edip Belediyecilik hayatına başlamıştır.

Evli ve iki çocuk babası Tayfun Yılmaz, iyi derecede İngilizce bilmektedir.