Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi bünyesinde kurulacak olan Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanesi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Süleyman Özgün, Emre Çalışkan, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Nevşehir Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili İş İnsanı Habil Uluer, Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mehmet Pınarbaşı, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran, Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Başkanı Harun Öcal, Altınyıldız Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ragıp Özaltın, BBP Nevşehir İl Başkanı Ramazna Kalkan, Daire Müdürleri ,Kurum amirleri, STK temsilcileri akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanesinin yeni binası için temel atma töreni düzenlendi.

Üniversite yerleşkesindeki inşaat sahasında düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, yeni binanın hayırlı olmasını dileyerek, "Anadolu'nun irfanının temsilcilerinden olan Hacı Bektaş Veli'nin ismini taşıyan üniversitemize yeni bir binanın kazandırılmasının mutluluğunu yaşıyoruz. 2007 yılında turizm fakültesi ile başlayan hikaye bugün 23 bin öğrenciye eğitim veren dev bir tesise dönüşmüş durumda. Nevşehir, bir turizm kenti olmasının yanında bir üniversite kenti olduğunu da ispatlamış durumda." diye konuştu.

Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran da konuşmasında, “Her alanda gelişen ve büyüyen bir Türkiye var ve bu ülkenin en nadide şehirlilerinden biri olan ve Kapadokya’nın merkezi konumundaki Nevşehir’imiz de bu gelişimi yakalamaya çalışıyor. Bizler büyüyen gelişen Türkiye’de ve Nevşehir’de bundan önce olduğu gibi bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz. Diş Hekimliği Fakültemizin ve hastanemizin şehrimize hayırlı olmasını istiyorum.” dedi.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ise Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanesinin 20 ayda tamamlanmasının planlandığını, 200 milyon liraya mal olacak binanın üniversiteye ve kente değer katacağını söyledi.

Üniversiteye destek sunan hayırseverlere teşekkür eden Aktekin, "NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanesi toplamda 14 bin metrekare alanda hizmet sunacak. Fakültenin yanı sıra 89 diş ünitesi, nöbet polikliniği, lokal ameliyathane ve yataklı servis ile modern teknolojinin tüm imkanları yer alacak." ifadelerini kullandı.

AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Süleyman Özgün ve Emre Çalışkan’ın  konuşmalarının ardından katılımcılar butonlara bastı.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, "Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanesi projemizin 4000 m2 alanı Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim Bloğu ve 8000 m2’si ise Diş Hastanesi olmak üzere toplam 12000 m2 olacak şekilde tamamlanacak. 4000 m2’sini kapsayacak olan Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim Bloğu kısmında konferans salonu, öğrencilerimiz için derslikler, uygulama laboratuvarları ile akademik ve idari personellerimiz için çalışma ofisleri yer alacak. Bunun yanında erkek ve kadın giyinme odaları, taşınır deposu gibi alanlar öğrenci ve personelin kullanımına sunulacak.

Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanesi binamızın 12000 m2’lik alanının 8000 m2’sini kapsayacak olan ve içerisinde 89 diş ünitesi,  8 yatak kapasitesi,  8 Anabilim Dalı Başkanlığı, nöbet polikliniği, lokal ameliyathane ve yataklı servis ile modern teknolojinin tüm imkanlarının yer alacağı Uygulama Hastanesi kısmında ise gün içerisinde 400-500 hastaya alanında uzman bir ekiple sadece nicelik değil nitelik yönünden de kaliteli bir sağlık hizmeti vermeyi amaçlıyoruz.  ‘Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanesi’nin Nevşehir'imize ve üniversitemize hayırlı olsun” dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan; "Bugün şehrimize yepyeni bir yatırım ve kazanımın temelini atacağız: Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanesi 12.000 M² İnşaat alanına sahip 8 adet Poliklinik, 1 adet Sterilizasyon Birimi, 88 adet Ünit Birimi, 1 Adet Mahkûm Kliniği, 4 adet derslik, 4 adet laboratuvar, 1 adet Ameliyathane, 4 tane Yataklı Servis Birimi, 1 adet Konferans Salonu, Bay/Bayan Mescit ve Kafeteryanın bulunduğu hastanemiz Nevşehir halkımıza hizmet verecek. 18 ay içinde tamamlanması planlanan Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanesinin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu değerli fakülteyi ve hastaneyi şehrimize kazandıran başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'aolmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

AK Parti Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün'de; "Nevşehirimizin göz bebeği Hacı Bektaşı Veli Üniveristesi (@nevukurumsal) diş hekimliği fakültesine kavuştu. Rektör hocamız Semih Aktekin beyin davetiyle fakülte binamızın temel atma törenine il protokolümüzle katılım sağladık. Nevşehirli hemşerilerimizin sağlık hizmetlerini İlimiz içerisinde almalarını sağlamak için gerekli olan tüm çalışmaları yapacağız. Tüm Akademisyenler ve Üniversite öğrencilerimize başarılar diliyorum. Başta Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkürü bir borç biliriz" dedi.