NEVÜ’de Profesör ve Doçent Atamaları Yapıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Fen Edebiyat Fakültesi ve Eğitim Fakültesi’ne profesör ve doçent atamaları yapıldı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’nün üst yönetim organı olan ve NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin başkanlığında gerçekleştirilen Yönetim Kurulu Toplantısı’nda alınan karar uyarınca atanma süreciyle ilgili tüm işlemlerini tamamlayan Doç. Dr. Gençay Akgül’ün Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Botanik Anabilim Dalı ‘Profesör’ kadrosuna, Doç. Dr. Ramazan Şimşek’in Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı ‘Doçent’ kadrosuna, Doç. Dr. Mehmet Özcan’ın Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitim Yönetimi Anabilim Dalı ‘Doçent’ kadrosuna ve Doç. Dr. Deniz Kaya’nın Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Matematik Eğitimi Anabilim Dalı ‘Doçent’ kadrosuna ataması yapıldı.

Üniversite olarak belirledikleri hedefler doğrultusunda fiziki ve akademik alt yapının geliştirilmesinin yanı sıra nitelikli insan kaynaklarının istihdamına büyük önem verdiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, “Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi’ alanında ihtisaslaşan üniversite olarak belirlediğimiz hedefler doğrultusunda üniversitemiz bünyesinde yeni açtığımız ve açmayı planladığımız bölüm ve programlarımızın yanı sıra atanma kriterlerini tamamlayan nitelikli bilim insanlarından oluşan akademik kadromuzu da her geçen gün güçlendirmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda YÖK tarafından üniversitemize verilen kadro dahilinde Fen Edebiyat Fakültemize 1 profesör ve Eğitim Fakültemize ise 3 doçentin atamasını gerçekleştirdik.

Atamasını gerçekleştirdiğimiz öğretim üyelerimizin yeni ünvan ve görevlerinin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.