Nevşehir’deki gazetecilerin çatı kuruluşu Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti (NGC) Yönetim Kurulu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü öncesinde bir araya gelerek güncel ve siyasi konuları ele aldı.
 

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Sekreteri ve NGC Başkanı Bayram Ekici başkanlığında toplanan yönetim kurulu, 10 Ocak’ta yapılması planlanan etkinlikler hakkında görüştü.
 

Yaklaşan seçimlerin de değerlendirildiği toplantıda seçim sürecine ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu.
 

Toplantıda, NGC’ye üye olmak için başvuranlar ve mevcut üyelerin durumları da ele alındı.
 

Toplantıyla ilgili açıklama yapan NGC Başkanı Ekici, gazetecilerin ve ailelerinin yılda bir kez bir araya geldiği etkinliklerde gazetecileri en iyi şekilde ağırlamak için çalıştıklarını söyledi.
 

Her yıl olduğu gibi bu yıl da geleneksel hale gelen 10 Ocak etkinliğinde bir araya geleceklerini kaydeden Ekici, “Cemiyet olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da gazeteci arkadaşlarımızı ve ailelerini bir araya getireceğiz. Bir yılın stresini atmak için arkadaşlarımızı en iyi şekilde ağırlamak için gayret gösteriyoruz. Tüm yönetim kurulu üyelerimizle birlikte ne yapabilirizi konuştuk ve kararlarımızı aldık. 10 Ocak’ta gazeteci arkadaşlarımız güzel bir gece geçirecek.” dedi.
 

SİYASETÇİLERE ÇAĞRI
 

Yaklaşan seçimleri de ele aldıklarını vurgulayan Ekici, “Partilerde seçim çalışmaları başladı. Biz de bu süreçte nasıl hareket edeceğimizi konuştuk. Nevşehir’in geleceğini herkesten daha çok düşünen biz gazeteciler, bugüne kadar partilere ve adaylara eşit mesafede yaklaştık ve bundan sonra da yaklaşmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.
 

Gazetecilerin sadece seçimde hatırlanmaması gerektiğinin altını çizen Ekici, “Tüm aday adaylarını Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti olarak dinleyeceğiz. Kapımız herkese açık. Bu şehrin kalkınması için siyasiler ve gazeteciler el ele vermeli. Siyasetçiler ve gazeteciler toplumun bir parçası ve aynı zamanda olmazsa olmazı. Bu nedenle tüm partilerin aday adaylarını cemiyetimize davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

EKİCİ’DEN 10 OCAK MESAJI
Ekici, “Emeğinin karşılığını hiçbir zaman alamayan tüm meslektaşlarımın ve her türlü koşulda görevlerini yerine getirerek kamuoyunun güvenilir ve sağlıklı bilgiye ulaşmasını sağlayan basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.” dedi.