Niğde'nin Merkeze bağlı Çarıklı Köyünde meydana gelen göçüğün altından çıkartılarak tedaviye alınan işçilerden Nevşehirli Seyfettin Kaya (43), yaklaşık 1 aydır verdiği yaşam mücadelesini kaybetti.

Nevşehir'in Sümer mahallesinde ikamet eden, evli ve 3 çocuk babası Seyfettin Kaya'nın cenazesi bugün ikindi namazına müteakiben Nevşehir Fişekçi Camiinde kılınıp Çiftlik köyüne defnedilecektir.

Edinilen bilgilere göre, 08 Nisan 2024 tarihinde Niğde'nin Merkeze bağlı Çarıklı Köyünde doğal yeraltı patates deposu yapımı esnasında göçük meydana gelmişti. Yaşanan göçük olayında, 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 3'ü ağır olmak üzere 4 vatandaşımız yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı.

Göçük altında kalarak hayatlarını kaybeden 2 işçiden biri Nevşehirli Murat Değirmenci olduğu öğrenildi.

Göçükte Hayatını kaybeden işçilerden Murat Değirmenci'nin cenazesi bir gün sonra Nevşehir’in Gülşehir ilçesine bağlı Civelek köyünde kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verilmişti.

Öte yandan göçük altında kalarak yaralanan işçilerinden Nevşehir'in Çiftlik köyü nüfusuna kayıtlı 42 yaşındaki Seyfettin Kaya'nın da Niğde Ömer Halis Demir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altında bulunuyordu.

Kaya ailesine bugün acı haber geldi

Çarıklı Köyünde yaşanan göçük olayında yaralı olarak kurtularak tedavi altına alınan 43 yaşındaki Seyfettin Kaya'da yaklaşık bir ay süren yaşam mücadelesini kaybetti.

Allah Rahmet Eylesin.

FİB Haber Merkezi olarak Merhuma Allah’tan Rahmet Kederli ailesine ve sevenlerine Başsağlığı dileriz.

İnna lillahi ve inna ileyhi raciun 

“Biz Allah’ın kullarıyız ve biz O’na döneceğiz”

Açıklaması:

Sabredenler o kimselerdir ki, kendilerine bir sıkıntı, veya bir belâ veya hoşa gitmeyen bir şey geldiğinde:  “Biz Allah’ın kullarıyız ve biz O’na döneceğiz” derler. Yani bu davranışlarıyla Allah’a döneceklerini ifade eder, kendilerinin Allah’ın kulları olduklarını, Onun, dilediğini yapabileceğim kabul ederler.

Editör: Fikret Capacı