06.02.2023 günü Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem sonrası, Nevşehir Valiliğimiz koordinasyonunda hızlı ve etkili çalışmalar yapılabilmesi açısından Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası ve Kıymetli Üyeleri olarak nakdi ve ayni yardımlar başlatılmıştır.

Ayrıca deprem bölgesinden ayrılan depremzedelerin barınma ihtiyacının ivedilikle karşılanması noktasında turizm sektöründe faaliyet gösteren üyelerimiz, otellerini ve restoranlarını depremzedelere herhangi bir karşılık beklemeden açmışlardır. Nevşehir Turizmcisi, turizm işletmecisinin yapması gerekenden çok daha fazlasını özveriyle yapmıştır, yapmaya da devam etmektedir.

Şuan için 20.000’ini aşkın depremzedeyi misafir eden bir şehir olarak Nevşehirimize, üyelerimize ve özellikle turizmcilerimize aleyhinde böyle bir haber yapan ATV’nin yayınladığı haberi kabul etmemiz mümkün değildir. Birlik ve beraberlik anlayışıyla yapmış olduğumuz çalışmalar esnasında böyle bir haberi görmek hepimizi derinden üzmüştür. Acilen bu haberin düzeltilmesi gerekmektedir.

Bir Nevşehirli olmaktan, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nın Başkanı olmaktan, Nevşehir’deki otellerin ve tüm turizm sektörünün Başkanı olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Emeği geçen herkese de teşekkür ediyorum. Bahsi geçen habere rağmen bizler elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.

Tüm kamuoyuna ilanen duyurulur.