Topuzluhan Tesislerinde düzenlenen basın toplantısında Mustafa Özdemir, "Öncelikle 6 Şubat ve sonrasında depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yarılara acil şifalar diliyorum.  Allah bir daha milletimize bu tür acılar yaşatmasın inşallah. 

Malumunuz olduğu üzere ülkemiz 14 Mayıs 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimine gidiyor. Yapılacak olan bu seçimin ülkemize, milletimize ve ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. 

Değerli arkadaşlar aslında beni tanıyorsunuz yıllardır sizlerle birlikte çalıştık. Yine de kısaca kendimi tanıtmak istiyorum. 

1969 Yılında Nevşehir Merkeze bağlı Alacaşar Köyünde doğdum. İlkokulu köyümde,ortaokulu Nevşehir İmam Hatip Lisesi orta kısmında, akabinde Nevşehir Lisesi matematik ölümünden mezun olduktan sonra Konya Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen bilimleri Eğitimi Kimya Öğretmenliğinden mezun oldum. 1991 yılından itibaren çeşitli liselerde kimya öğretmenliği ve idarecilik yaptım. 2014 yılında ilimiz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne atandım. 2017 yılından itibaren Nevşehir Hacı Bektaş Veli üniversitesi İlahiyat Fakülte Sekreterliği ve aynı üniversitede Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı görevlerinde bulundum. 2021 Yılı Temmuz ayında kendi isteğim ile emekliye ayrıldım. 

Devlet memuriyeti devam ederken 2008-2018 Yılları arası 10 Yıl Eğitim Bir Sen Sendikası Şube Başkanı ve aynı tarihler arasında 10 Yıl Memur Sen İl Başkanı olarak görev yaptım. 

2009-2018 Yılları Arası 9 Yıl Nevşehir Kent Konseyi Başkanlık görevini yürüttüm. 

2014 Yılında İlim Yayma Cemiyeti Nevşehir Şubesinin 7 kurucu üyesi arasında yer aldım ve 2020 yılından itibaren halen bu cemiyetin başkanlık görevini yürütüyorum. 

2010 Yılında Nevşehir Milli İrade Platformunun Kuruluşuna öncülük ettik. 13 yıldır bu platformun koordinatörlüğünü ve sözcülüğünü yürütmekteyim. Milli İrade Platformu ilk kuruluşunda ilimizdeki 50 STK’nın katılımı ile oluşmuştu şu an 60 yakın STK bu platforma destek vermektedir. 

Geçmişte; Eğitim Bir Sen, Memur Sen, Nevşehir Kent Konseyi, Nevşehir Milli İrade Platformu ve İlim Yayma Cemiyeti Çatısı altında yapmış olduğumuz çalışmaları ve faaliyetleri sizlerle paylaştık, sizlerde gazetelerinizde internet sitelerinizde haber yaptınız. 

Meslek hayatımızda ve STK çalışmalarımız esnasında yüzlerce seminer,konferans, kongre, sempozyum, çalıştay, yurtdışı gezileri, Şuralar, kişisel gelişim seminerleri, eğitim toplantıları vs. ile bir birikim, alt yapı ve tecrübe oluştu. 30 Yıllık birikim ve tecrübelerimizi Allah nasip ederse  14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan milletvekilliği seçimlerinde aday olmak niyeti ile bu gün Adalet ve kalkınma Partisinden Nevşehir Milletvekilli aday adaylığımızı açıklamak istiyorum. Yüce Allah’ın takdiri, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve parti teşkilatlarımızın tensipleri, milletimizin teveccühü olursa hizmet etmeye talibiz.   

Bu güne kadar çalıştığım ve çalışmakta olduğum; 

Sayın Valimize, 

Sayın Başsavcımıza, 

Ak Parti il Başkanlarımıza, 

Ak Parti Milletvekillerimize, 

Ak Parti Teşkilat Mensuplarımıza, 

Ak Parti Belediye Başkanlarımıza, 

NEVÜ Rektörümüze, 

Garnizon Komutanımıza, 

Emniyet Müdürümüze, 

STK Başkanlarına ve yöneticilerine, 

İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanımıza ve  Yönetim Kurulu üyelerimize, Yerel Basınımızın tüm çalışanlarına, Tüm Nevşehirli hemşerilerimize Teşekkürlerimi arz ediyorum" dedi.