Koronavirüs salgınından dolayı uygulanan tam kapanmanın Ramazan Bayramı'na denk gelmesi nedeniyle ülke genelinde olduğu gibi ilimiz Nevşehir'de de cadde ve sokaklar boş kaldı.

Nevşehir'de koronavirüs sessizliği yaşanıyor.

Nevşehirli vatandaşlar, Covid-19 salgını nedeniyle geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan Bayramını evlerinde geçirdi. Bu yüzden 3 gün süren Ramazan Bayramı'nda il genelinde korona virüs sessizliği yaşanıyor.

Tedbirler kapsamında bayramın ilk günü sadece bayram namazına izin verildi. Vatandaşlar mezarlık ve ev ziyaretlerini salgın nedeniyle yapamadı. İkinci günü de evlerinde cep telefonlarıyla yakın eş, dost ve akrabalarıyla görüşerek bayramlar tebrik edilirken, Bayramın son gününde ise pazar yerlerinin açılmasıyla bir taraftan pazar alışverişi yapıldı, bir taraftan Pazartesi günü açıklanacak olan yeni 3 aşamalı normalleşme takviminin diğer taraftanda bu akşam belli olacak olan TFF Süper Lig şampiyonluğunun heyecanı yaşandı.

Nevşehir'de bayramda cadde ve sokaklar boş kaldı ...

Nevşehir il merkezinde normal zamanlarda insan yoğunluğunun fazla olduğu cadde ve sokaklar maalesef bu bayramda boş kaldı.

Öyleki, tam kapanmanın bugün 16'ıncı ve Ramazan bayramının ise son gününde Nevşehir'de kentin işlek noktalarından Atatürk Bulvarı, Meteris Meydanı, Milli İrade, Belediye ve lale caddelerinde sessizlik yaşanıyor.

Öte yandan polis ekipleri ise kentin farklı noktalarında denetimler yaparak çalışmalarını sürdürdü.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı haftalık korona virüs rakamlarına göre Nevşehir'de vaka sayısında düşüş yaşandı. Nevşehir'de kapanma öncesinde hafta yüzbin kişide 327.58 olan haftalık vaka sayısı, geçtiğimiz hafta 254.79’a kadar gerilemişti.