Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü ve ÖSYM Nevşehir Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Semih Aktekin, hafta sonu yapılacak olan ‘2023 Millî Savunma Üniversitesi Askerî Öğrenci Aday Belirleme Sınavı’na (2023-MSÜ) girecek adaylara başarılar diledi.

NEVÜ Rektörü ve ÖSYM Nevşehir Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Semih Aktekin, “Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 2 Nisan 2023 Pazar günü tek oturumda gerçekleştirilecek olan ‘2023 Millî Savunma Üniversitesi Askerî Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2023-MSÜ), saat 10:15’de başlayacak ve 165 dakika sürecek. Nevşehir İl merkezinde 1523’ü kadın aday ve 1346’sı da erkek aday olmak üzere toplam 2869 adayın gireceği ve 10 binada 133 salonda gerçekleştireceğimiz sınavda ayrıca 350 personel de görev yapacak.

Sınava girecek adaylardan, T.C. Kimlik Kartını kaybeden, T.C. Kimlik Kartında fotoğrafı bulunmayan, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmadığı için sınava kabul edilmeyecek durumda olanlar için İl Nüfus Müdürlükleri 2 Nisan 2023 Pazar günü 07.00 ile 10.00 saatleri arasında açık tutulacak ve söz konusu Müdürlüklere başvuran adaylara; müdürlük personeli tarafından fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya  fotoğraflı, barkodlu-karekodlu ‘Geçici Kimlik Belgesi’ düzenlenecektir. ‘Geçici Kimlik Belgesi’ dışında verilen belge, form vb. sınava giriş için kabul edilmeyecektir. Bu amaçla Nüfus Müdürlüğüne başvuran adayın, ilgili sınavın Sınava Giriş Belgesi ve biyometrik fotoğrafının yanında olması gerekmektedir” dedi.

Sınava girecek tüm adaylara başarılar dileyen Rektör Aktekin ayrıca sınavda görev alacak tüm akademik ve idari personeline, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeline ve bina ile sınav güvenliğinden sorumlu Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü personellerine teşekkür etti.