Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Almanya’nın Frankfurt kentinde düzenlenen 3. Uluslararası Sağlık Turizmi Fuarı’na (3rd Frankfurt International Health Tourism Expo) katılımının ardından, Nevşehir Sarılar Kasabası Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret etti.
Rektör Prof. Dr. Aktekin’e ziyaretinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Deviren ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Murat İçen eşlik etti.
Ziyarette, Frankfurt ve çevresinde yaşayan Sarılar Kasabası sakinleriyle bir araya gelen Prof. Dr. Aktekin, yurt dışında yaşayan Nevşehirlilerle buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Görüşmede, NEVÜ’nün uluslararasılaşma vizyonu, yürütülen akademik çalışmalar ve yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına yönelik eğitim, kültür ve tanıtım faaliyetleri konularına değinildi. Ayrıca üniversite ile kültür dernekleri arasında geliştirilebilecek ortak proje ve iş birliği alanları üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.
Dernek Başkanı Nuh Naci Gök ile eski başkanlar Yusuf Yalçın, Mustafa Seyhan ve Faruk Yıldırım, ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade ederek Prof. Dr. Aktekin ve beraberindeki heyete teşekkür ettiler. Dernek yöneticileri ayrıca, üniversite ile iş birliği içinde Nevşehir ve Sarılar Kasabası’na yönelik sosyal, kültürel ve dayanışma faaliyetlerini sürdürmek istediklerini belirttiler.







