Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel başkanlığında gerçekleştirilen ‘Nevşehir İl Turizm Tanıtım ve Geliştirme Kurulu Toplantısı’na katıldı.

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel başkanlığında Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya; NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, ilgili kurum yöneticileri ve turizm sektörü temsilcileri katıldı. Rektör Aktekin Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından “Doğal ve Kültürel Miras Turizmi” alanında Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma programına dâhil edilen üniversite olarak “İhtisaslaşma Stratejisi ve Yol Haritası”nı belirlediklerini söyledi. Aktekin bu kapsamda hazırladıkları Strateji ve Yol Haritasında yer alan 10 proje ve 21 faaliyetle birlikte tarihte değişik medeniyetlere ev sahipliği yapmış ve Kapadokya’nın merkezi konumunda olan Nevşehir’in ve bölgenin sahip olduğu tarihi, kültürel, sanatsal, doğal ve diğer tüm değerlerinin tanıtılması, tanınırlığının arttırılmasına yönelik önemli çalışma ve projeler yürüttüklerini söyledi.

Aktekin ayrıca Nevşehir Valiliği ve Kapadokya Alan Başkanlığı başta olmak üzere bölgenin turizm sektörü temsilcileri ve ilgili paydaş kurumlarla iş birliği halinde olduklarını sözlerine ekledi.