Nevşehir Belediyesi kentteki yeşil alan miktarını ve sosyal alanların sayısını artırmaya yönelik çalışmalarını aralıksız şekilde sürdürüyor. 

Savran: 'Güzelyurt'a söz vermiştik, yerine getiriyoruz…'

Bu bağlamda sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, "Güzelyurt mahallesi Bahadır sokakta oturan vatandaşlarımızın uzun süredir bizden bir park talebi vardı. Belediyemize ait bir arsa bulamadığımız için bu talebi yerine getirememiştik. Bütün engelleri sizin için aşıp, 5 bin m2 bir alan oluşturduk ve çalışmalara başladık. Şimdiden mahallemize şehrimize hayırlı olsun" dedi.

Başkan Savran, "Vatandaşlarımızın nefes alacağı parklara yeşil alanlara ihtiyaç duyduğunu ve bu konuda yürütülen çalışmaları önemsediklerini ifade etti.

 “Kentimize yeni soluk alma alanları kazandırıyoruz”

Nevşehir'de yaşam alanları çevresinde yeşil alanları artırmak üzere çalışmaların sürdüğünü belirten Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, “Kentimize yeni soluk alma alanları kazandırarak yeşil alan kapasitemizi her geçen gün daha artırdık daha da artırıyoruz. Tüm planlamamızı da kentin soluk alacağı şekilde yapıyoruz. Yeni yapılaşan bölgelerimizde de yeni parklar için hazırlıklarımız sürüyor. Mevcut parklarımızı da tamamen yenileyerek hemşehrilerimizin hizmetine sunduk. Geçmişe göre rekor denilebilecek sayıda fidanımızı kentimizde toprakla buluşturduk, buluşturuyoruz. İklimimize uygun, daha az su tüketimiyle daha çok yeşil doku sağlayan türde ağaçlarımızın dikimini sezonuna göre yapıyoruz. Çünkü Kapadokya'nın merkezine Nevşehir'imizede bu yakışır diyoruz.

 “Gençlerimiz ve çocuklarımızla birlikte temalı park tasarlayacağız”

İhtiyaca göre özellikle çocuklarımızın güvenle oyun oynayıp enerjilerini değerlendirebilecekleri oyun alanlarını Belediyemizle birlikte yeniliyoruz. Yeni dönemde de yine gençlerimizin ve çocuklarımızın tasarlayacakları bir temalı parkı Nevşehirimize kazandıracağız. Bu anlamda hazırlıklarımız devam ediyor.