NEVŞEHİR(MHA) Ülkemizde yapılan her genel seçim öncesinde olduğu gibi birkaç gün kala 7 Haziran seçimleri öncesinde de siyasi parti liderlerinin hedefledikleri ve kamuoyuna deklere ettikleri başarıyı sağlayamamaları durumunda görevden çekilip çekilmeyecekleri. Peki Nevşehir’de seçimi kaybeden il başkanları kimilerine göre bu siyasi etiğe uyar mı?.

Nevşehir’de dikkatlerin çevrildiği üç siyasi parti içerisinden AK Parti de, Milliyetçi Hareket Partisinde ya da Cumhuriyet Halk Partisinde hedeflerin yakalanamaması durumunda il başkanları görevlerin istifa eder, çekilirler mi?.

AK Parti : Ak Parti için 3 dönem tulum çıkarılması Nevşehir tarihinde bir ilk. Peki dördüncü kez Nevşehir’den tulum çıkarılamaması durumunda Av. M. Ali Tanrıver yönetimindeki yönetim ve Tanrıver görevinden istifa eder mi, yoksa 13 yıl biz rakiplerimizi hallaç pamuğu gibi attık bir dönemde yüzleri gülsün mü denir?. Ak Parti de yeniden üç vekilin Partiden seçilememesi sizce de başarısızlık olmaz mı?.

Milliyetçi Hareket Partisi : Milliyetçi Hareket Partisinin Mehmet Varol’dan sonra en uzun il başkanlığı koltuğunda oturan isimlerden biri olan İl Başkanı Göksel Taşçı ve beraberindeki Partili yönetimin hedefi bir değil 2 vekil birden çıkarabilmek. Kamuoyunda ise Milliyetçi Hareket Partisinin Nevşehir bir milletvekili yani Mehmet Varol’u meclise gönderme şansı büyük. Ama iki bir hayli zor.

Olur ya bu seçim eğer Milliyetçi Hareket Partisi bu dönem birinci sıra adayı Mehmet Varol’u dahi Türkiye Büyük Millet Meclisine gönderemez ve Vekil çıkaramazsa başta il başkanı ve yönetimi olmak üzere parti de değişim yaşanır mı?. Taşçı ve yönetimi biz bu işi başaramadık deyip çekilir mi?

Cumhuriyet Halk Partisi : İl Başkanı Kamil Gülmez’in seçim atmosferinde sık sık ifade ettiği üzere Partinin tek hedefi yıllardır süren Nevşehir’den Vekil çıkaramama başarısına bir son vermek. Her ne kadar prosedür gereği üç adayı da olsa Cumhuriyet Halk Partisinde Bülent Tekiner’in seçilmesi için Partililer var gücüyle çalıştı.

Yıllar sonra yeniden Nevşehir’den bir milletvekili çıkarabilmek için umutlanan Cumhuriyet Halk Partisinde bu özleme son verilemez, CHP Nevşehir’den “Hedefim Büyük” diyen Bülent Tekiner’i meclise gönderemezse seçim öncesinde il başkanı Değirmenci’nin istifasıyla boşalan koltuğa oturan Kamil Gülmez ve beraberindeki yönetim görevlerinden istifa eder mi?.

İşte tüm bu soruların cevabını muhtemelen 7 Haziran 2015 Pazar akşamı Partilerin alacağı oylara bağlı. Hangi Partinin il başkanının şapkasını önüne koyup istifa edip edemeyeceğini de hep birlikte göreceğiz.