Aksaray Belediyesi tarafından 27 Nisan - 7 Mayıs tarihleri arasında 1. si düzenlenecek olan Aksaray Kitap Günlerine katılmak için bölgede bulunan yazar Sinan Yağmur Avanos’a geldi.
43 yazarın katılımı ile düzenlenecek olan Aksaray Kitap Günleri öncesinde Hüzün Yanığı isimli romanının devamı olan “Hüzün Yanığı 2” adlı romanı yayına hazırladı.
 Hüzün Yanığı 2’nin birincide olduğu gibi neredeyse tamamı Avanos’ta geçiyor.  Yazar Yağmur, romanda ismi geçenlerin hepsinin halen Avanos’ta yaşadığını ve olayların geçtiği mekânların tamamının gerçek olduğunu söyledi.
 Kitapta başta fotoğrafçı Burak Yıldırım olmak üzere Avanos’tan birçok kişi yanında Ünlü Kebapçı Dayının Yeri, Hikmet Haus (Butik Otel), Asma Köprü, Kızılırmak kıyıları gibi mekânların da bolca adı geçiyor.
Avanos’ta gelin fotoğrafçısı olan Burak Yıldırım’ın yakın arkadaşı da olan ünlü sufi yazar Sinan Yağmur, son kitabını Burak Yıldırım’a imzalayarak hediye etti.
 Yazar Yağmur, önümüzdeki günlerde Avanos belediye başkanıyla da görüştükten sonra kitabın ilk tanıtımını Avanos’ta yapmak istediğini söyledi.