AK Parti MKYK Üyesi Ayşe Böhürler, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkiran ve partililer ile birlikte Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk'ü makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Daha sonra memleketi Ürgüp çarşısında esnaf ziyaretlerinde bulunan AK Parti MKYK Üyesi Ayşe Böhürler, bir dizi ziyaretlerin ardından Ürgüplü hemşehrileriyle iftar yaptı.

Günün sonunda da Kapadokya Üniversitesi öğrencileriyle bir araya gelen Böhürler, tecrübelerini anlattı sorularını cevapladı.

Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk; Genel Merkez MKYK üyemiz hemşehrimiz Ayşe Böhürler’i AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkiran, İlçe Başkanı Oguz Kahraman ile birlikte Belediyemizde ağırladık. Ardından sırasıyla Hanife & Memiş Aksoy Rehabilitasyon Merkezini, Çarşı esnafımızı ve Ramazan Soframızda masalkent ÜRGÜP’lü hemşehrilerimiz ile iftarımızı açıp akabinde Üniversiteli Kardeşlerimizle bir araya gelip onlarla sohbet imkanı bulduk." dedi.

AK Parti MKYK Üyesi Ayşe Böhürler, "Ak Parti teşkilatımızla Ürgüp'te çok güzel bir gün geçirdik. Ak Parti olarak biz çok büyük bir aileyiz. Bütün illerimizdeki teşkilat mensuplarımız bizim kardeşlerimiz. Kardeşlerimizle omuz omuza Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 2023 hedefimize çok güçlü adımlarla yürüyoruz. Bugün de Ürgüplü değerli hemşehrilerimiz ve parti teşkilatımızla birlik beraberlik içinde Ramazan ayının bereketini ve ruhunu yaşadık” dedi.

 AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkiran da yaptığı açıklamasında; "Genel Merkez MKYK Üyesi ayrıca Ürgüplü Ayşe Böhürler’i bir dizi programlara katılmak üzere Ürgüp ilçemizde misafir ediyoruz. Genel Merkez MKYK Üyesi hemşehrimiz Ayşe Böhürler’i, İlçe Başkanım Oğuz Kahraman,İlçe Belediye Başkanım Mehmet Aktürk ile beraber Ürgüplü vatandaşlarımız ile iftarımızı gerçekleştirdik. İftar sonrası Teknofest kuşağımız ile bir araya gelerek,hasbihal edip istek ve önerilerini dinledik. Geceyi Genel Merkez MKYK Üyesi Ayşe Böhürler ve Nevşehir AK Kadin ile beraber öğrenci kardeşlerimizin çay davetlerine icabet ederek sonlandırdık. Ev sahipliği için Yasemin hanıma teşekkür ediyoruz.." dedi.

Rahmet, mağfiret ve azaptan kurtuluşun ayı olan Ramazan ayında gençlerle bir araya gelmenin kendilerini ziyadesiyle mutlu ettiğini ifade eden AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran yaptığı konuşmada  “Gençlerle her daim iç içeyiz. Onların görüşlerine çok önem veriyoruz. Çünkü bizim yarınlarımız sizlersiniz” dedi.

AK Parti MKYK Üyesi Ayşe Böhürler, iftar sonrası gençlerle sohbet ederek, gençlerin birlikte fotoğraf çekinme isteklerini geri çevirmedi.

Ayşe Böhürler Kimdir ?

1963 Nevşehir Ürgüp doğumlu. Çok kitap okunan, kültürden siyasete pek çok meselenin tartışıldığı bir evde ve çevrede büyüdü.Orta öğrenimini Erenköy Kız Lisesinde tamamladı.

İstanbul Üniversitesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu mezunu. Çeşitli sivil toplum kuruluşları ve girişimlerinde aktif roller aldı.Yazı ve araştırmaları gazete ve dergilerde yayınlandı.

1992-1995 tarihleri arasında İzlenim dergisinde, daha sonra da Aksiyon dergisinde 'Aile ve Eğitim' bölümü editörlüğü görevini yürüttü. Kadın, Çocuk, Eğitim, Belgesel ve Tartışma Programlarının yapım-yönetiminde yer aldı. Hazırladığı ve sunduğu programlar pek çok ödül aldı. Halen Kanal 7'de Eğitim Kültür programları yönetmeni olarak görev yapıyor. Haftalık olarak yayınlanan bir tartışma programı hazırlayıp sunuyor.

2005-2008 yılları arasında Duvarların Arkasında ismi ile bir belgesel serisi hazırladı. 2009-2011 yılları arasında “Biz İngiliz Müslüman Kadınlar“ ,“Hayme Ana”, “Orhun Yazıtlarından Nobel’e”, “Kitaba Adanmış Bir Ömür/Ali Emiri Efendi” yapımcılığını yaptığı belgesel projeleri arasında yer aldı. 2007’den itibaren bağımsız yapımcı olarak kendi şirketinde belgesel ve program yapımcılığına devam ediyor. Böhürler, Ak Parti Kurucu üyesidir.

2001-2012 yılları arasında Ak Parti MKYK üyeliği görevini yürüttü. “Duvarların Arkasında/Müslüman Ülkelerde Kadın” ve “Yazmasam Ölürdüm” adlı iki kitabı var.

Evli ve üç çocuk annesi.