Nevşehir Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen ve partililerin büyük ilgi gösterdiği konferansın açılış bölümünde konuşan MHP Nevşehir Merkez İlçe Başkanı Burak Kalfaoğlu, Önemli bir tarihi dönemecin yaşandığını ve bu dönemeçte tüm Türk milletinin gerçekleri iyi görmesi gerektiğini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Dün karanlık ininden çıkamayanlar, bugün şehirlerde cirit atmakta. Türk ilinin dağında, Türk evladına pusu atanlar, Meclis sandalyelerine oturmaktadırlar. En vahimi ise kişisel menfaat ittifakları, hainin sırtını sıvazlamakta ve ihanetlerine çanak tutmaktadır. Habur rezaleti, Oslo ve İmralı görüşmeleri bu hususun bizatihi delilidir."

 

MHP Nevşehir İl Başkanı Serkan Bedirhanoğlu ise, Türk'ün ilini ve töresini bozmaya yönelik oyunlar karşısında Türkiye'ye gönülden bağlı vatanseverlerin hareketsiz kalmalarının Türk'ün şerefli tarihine ve Türk Milletine karşı yapılacak en büyük ihanet olacağını, Türk Milletinin ebedi vatanı olarak kalacak olan Türkiye'nin bu badireyi selametle aşacak güçte olduğunu söyledi. Türk milliyetçilerinin bu uğurda her türlü badireye katlanmaya hazır olduğunu kaydeden Bedirhanoğlu, milliyetçilerin çelik iradesinin Türk düşmanlarını hüsrana uğratacağını ifade etti. Bedirhanoğlu, "Türkiye üzerinde haince hesapları ve emelleri olan bütün ihtiraslar ve bölücü hevesler, bugün bir ihanet seferberliği içerisine girmiştir" diye konuştu.

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Atilla Kaya ise, Türk gençlerinin tarihlerini iyi bilmeleri gerektiğini söyledi. Bugün Türkiye'de yaşananların geçmişte Türklere karşı oynanan oyunların devamı olduğunu savunan Kaya, "Çok gerilere gitmeye gerek yok. 1815 tarihi, yani tarihimizde 'şark meselesi' diye bilinen ve özü itibariyle Türk varlığını Balkanlardan başlayarak Avrupa'dan geri püskürtmeyi, daha sonra Anadolu'daki Türk varlığını Orta Asya'ya geri göndermeyi planlayan bir meseledir bu. Bu 'şark planı' çerçevesinde Osmanlı İmparatorluğu ve sonrasında Türkiye üzerinde oynanan oyunlar maalesef bitmek tükenmek bilmemiştir. Bugünümüzü anlayabilmek için, bugün içerisinde bulunduğumuz şartları anlayabilmek için, etrafımızda olup bitenleri analiz edebilmemiz için o tarihleri iyi bilmemiz gerek. Çünkü tarih, bize iki şey için lazımdır. Bunlardan birisi, milli kimliğimizin köklerini, moral değerlerini tarihten çıkartırız. İkincisi ise, bir ders, tecrübe olarak tarihten sonuçlar çıkartırız. Bugün Türkiye'de tartışılan çok temel konular var. Yeni anayasa, kimlik tartışmaları gibi. Bu tartışmaların hepsi 1815'li yıllarda o zamanki Osmanlı aydınlarının tartıştığı konulardır. O zaman da tartışılıyordu, bugün de tartışılıyor. Dolayısıyla bugünümüzü anlayabilmek için o günleri iyi analiz etmek, iyi öğrenmek lazım" dedi.