AK Parti Avanos İlçe Yönetim Kurulu Üyesi ve Teşkilattan Sorumlu İlçe Başkanı Ethem Demirdaş’ın hayatını kaybeden annesi Lütfiye Demirdaş, Avanos ilçesine bağlı İğdelikışla köyünde toprağa verildi.

Cenazeye, yakınlarının yanı sıra AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Avanos Kaymakamı Olgun Öner, AK Parti Avanos İlçe Başkanı Fatma Parmaksız, belde belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı.

Lütfiye Demirdaş'ın cenazesi, öğlen cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından İğdelikışla köyünde aile mezarlığında toprağa verildi.

Merhumenin cenazesine katılan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz; "AK Parti Avanos İlçe Yönetim Kurulu Üyemiz Ethem Demirdaş’ın annesi, merhume Lütfiye teyzemizin cenaze namazına dava arkadaşlarımızla ve hemşehrilerimizle katılım sağladık. Merhume teyzemize Allah’tan rahmet; kederli ailesine başsağlığı diliyorum." dedi.

Allah Rahmet Eylesin...

İnna lillahi ve inna ileyhi raciun..." 

إِذَا أَصَابَتْهُم مُّصِيبَةٌ قَالُواْ إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعونَ "Onlar; başlarına bir musibet gelince, 'Biz şüphesiz (her şeyimizle) Allah’a aidiz ve şüphesiz O’na döneceğiz' derler." (Bakara 156) 

“Biz Allah’ın kullarıyız ve biz O’na döneceğiz”

Açıklaması:

Sabredenler o kimselerdir ki, kendilerine bir sıkıntı, veya bir belâ veya hoşa gitmeyen bir şey geldiğinde:  “Biz Allah’ın kullarıyız ve biz O’na döneceğiz” derler. Yani bu davranışlarıyla Allah’a döneceklerini ifade eder, kendilerinin Allah’ın kul*ları olduklarını, Onun, dilediğini yapabileceğim kabul ederler.