Ak Parti Genel Merkezinin seçim takvimine göre yapılan Nevşehir Ak Parti aday adayları arasında temayül yoklaması sona erdi.48 aday adayının yarıştığı temayül için Nevşehir il,ilçe başkanlıkları ve yönetim olanlardan  oy kullananların katılımıyla yapılan Temayül yoklaması sonuçları için kullanılan oylar mühürlenerek Ak Parti Genel Merkezine gönderildi.

Peki bundan sonra ne olacak?

7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan Genel seçimlerinde o ildeki Ak Parti milletvekili adayını belirleme amacını güden Genel Temayül yoklaması sona erse de aday değerlendirme süreci sona ermiş olmayacak.

Ak Parti Genel Merkezi Temayülün sonrasında Aday adayları için her il ve ilçe de Anket araştırmasına girecek. Sonrasında gene Kamuoyu araştırması yapılacak. İl ve ilçe yönetiminin ve Vatandaşın da görüşlerinin dikkate alınacağı aday belirleme süresi 7 Nisan’a kadar devam edecek. Halk arasında sevilen ve tanınan aday adaylarının AK Parti genel merkezi tarafından değerlendirmesi yapılacak.48 aday adayının girdiği temayül yoklamasında Temayül oylamasının sonuçları da göz önünde tutulacak. Daha önce Nevşehir Milletvekilliği yapmış ve şuanda Mevcut Milletvekilleri de temayül yoklamasının dışında özel olarak değerlendirmeye tabi tutulacak.