13 ağustos pazar günü erciyes'de bisiklet federasyonunun düzenlediği Türkiye Downhill şampiyonasında ilimiz sporcularından Vehbi Taşkıran master kategorisinde Türkiye ikincisi oldu.

Teleferikle yukarı çıkan bisikletliler 1620 m. engellerle dolu parkuru 2 ila 3 dakika arasında inerek birbirleriyle yarıştılar. Yüksek engellerin üzerinden uçarak geçen sporcular yer yer büyük kazalar atlatsalar da yarış devam etti.

Nevşehirli Sporcumuz Vehbi Taşkıran da sıralama  turunda kaza geçirse de  kalkıp sıralama 3. sü oldu. Daha sonra yarışa üçüncü sırada başlayan sporcumuz, geçen senenin de şampiyonu olan sporcuya 10 sn farkla geçilerek Türkiye ikincisi oldu. 32 yaşında Ürgüp'de beden eğitimi öğretmeni olan Vehbi Taşkıran 3 ay önce bel fıtığından ikinci ameliyatını olmuş. Sağlığı el vermese de inatla hırsla spora devem eden Vehbi öğretmen çok çeşitli spor branşlarında da kurs vermekte. Geleneksel okçuluk binicilik, atlı okçuluk yüzme oryantiring parkur sporları,tırmanış gibi sporlarda eğitimler veren vehbi öğretmen gençlerimize sporu sevdirirken örnek bir sporcu olmaktan da geri kalmıyor.
 
Sporcumuz ikincilik kürsüsüne madalyasını almak için çıktığında 7 aylık oğlu ile çıkıp madalyayı da ona taktırdı, kutlamada biberona doldurduğu maden suyunu fışkırtarak keyifli anlar yaşandı.

Sporcumuz bir gün önce yaptığı antrenmanda düşerek omzundan yaralansada yarışmaya yinede girdi.Downhill bisikletleri fren vites ve amatisör bakımından özel olup uçmalardan sonra yere düşüşlerde düşüşü yumuşatması darbeyi emip düşmeksizin sürüşe devam edilmesini sağlamakta. Bu bisikletlerin ve ekipmanların pahalı olduğunu belirten Vehbi Taşkıran başarılı sporcular yetiştirmek ve bu sporu başarıyla yapabilmek için formasında reklamını taşıyacağı sponsor aramakta.