Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kayseri Erciyes dağında kar kalınlığı 50 santimetreye yükseldi. Erciyes'te 2018-2019 kayak sezonunun açılması ile birlikte vatandaşlar pistlere akın etti. 

Şüphesiz Eteklerini Kapadokya’ya savuran Erciyes Dağı’nı izlerken duyulan huşunun tarifi yok! Tıpkı bir zamanlar gürleyen halinin şimdi suskun görmüş geçirmişliğine, haşmetli duruşuna duyulan saygının tarif edilemeyeceği gibi.

Nevşehir Kapadokya bölgesine yakınlığı ile bilinen Erciyes'te kayak tutkunları 2019 Nisan ayı sonuna kadar kayak yapabilecek. Sezonun açılmasını fırsat bilen tatilciler, tatil ve konaklama için Kapadokya bölgesini tercih ederlerken, kayak içinde gün içinde Erciyes'e Kayak tesislerine akın ederek, pistlerde kayak ve snowboard yapıp, kar topu oynadı. Kar kalınlığının 50 santime yükselmesi ve sezonun açılması Erciyes'te bulunan işletmecileri de sevindirdi. 

KONAKLAMA

Dilerseniz Kapadokya gecelerini peri bacaları arasında ki eşsiz butik otellerde sıcacık otellerde geçirecek ve dört mevsim enfes havayı hissedecek, dilerseniz Nevşehir Kapadokya merkezindeki global otellerin lüks ortamlarını tadacaksınız. Kapadokya'nın doğal konseptine uygun taş yapı mimari tasarımlarıyla Kapadokyadaki oteller, sizlere unutulmaz macera ve anılarıyla hem yöresel hemde lüks bir konaklama deneyimi sunuyor. Ürgüp, Avanos, Göreme, Uçhisar, Ortahisar, Çavuşin, Mustafapaşa gibi rüya alemi Kapadokya merkezindeki dünyaca ünlü oteller ise ulaşım kolaylığı avantajıyla şehirde konaklama yapıp günü birlik Erciyes’e kayağa gitme imkânı veriyor. Nevşehir şehir merkezinde alışveriş, şehrin tarihini keşfetme ve enfes Kapadokya lezzetlerini deneyimleme fırsatı da şehir merkezinde konaklamayı cazip kılan sebepler arasında yer alıyor.

 Erciyes Kış Sporları Merkezi, Bakanlar Kurulu kararıyla 1989 yılından bu yana ‘Uluslararası Kayak Merkezi’ olarak tanınıyor. Peki kayaçı fiyatı ne kadar?

BİLET FİYATLARI
Kayakçı
#    Tam    Öğrenci
1 Çıkış    12 TL    9 TL
7 Çıkış    45 TL    35 TL
Günlük    70 TL    55 TL
30 Çıkış    160 TL    130 TL
50 Çıkış    200 TL    150 TL
Sezonluk    500 TL    400 TL
Yaya
#    Tam    Öğrenci
1 Çıkış    7 TL    5 TL
Yürüyen Bant
1 Çıkış    2 TL
5 Çıkış    8 TL
10 Çıkış    15 TL

Kapadokya'dan Erciyes Kayak Merkezi’ne Ulaşım
Kapadokya’nın, peri bacalarını, yeraltı kentlerini, vadilerini ve tarihi duvarlarında yazan kiliselerini gördükten sonra, sıcak hava balonuyla semalarında uçma şansı yakalayıp ardındanda  ‘biraz da dağerciye havası alayım’ diyenlerdenseniz; ya da hafta sonu kendinize bir iyilik yapıp doğaya kaçmak isterseniz Erciyes Kayak Merkezi’nin Ürgüp Kapadokya’ya uzaklığı 72, Kapadokya Havalimanı’na uzaklığı ise sadece 102 kilometre.

Yani Erciyes, Kayseri ile Nevşehir Kapadokya Havaalanı, Gülşehir, Nevşehir Kapadokya Havaalanı Girişi, Nevşehir arası 102 Km. Bu mesafe arabayla yaklaşık olarak 1 saat 25 dakika sürecektir.