Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü haltercilerinde Eray Çaylak Avrupa Yıldızlar ve U15 Halter Şampiyonası, Yaşar Karaca ise Avrupa Gençler ve U23 Halter Şampiyonasında ay-yıldızlı formayı giyecek. Her iki sporcu katılacakları şampiyona öncesinde Türk Milli Takım Kampına davet edildi.

Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, Türk sporuna farklı branşlarda genç yetenekleri kazandırmayı sürdürüyor. Son dönemde katıldıkları şampiyonalarda elde ettikleri derecelerde dikkat çeken Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, Yıldızlar ve U15 Halter Şampiyonası, Avrupa Gençler ve U23 Halter Şampiyonası öncesinde iki sporcusunu daha milli takımlara gönderdi.

Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcularından, Eray Çaylak 1-10 Temmuz 2023 tarihleri arasında Moldova’da gerçekleştirilecek olan Avrupa Yıldızlar ve U15 Halter Şampiyonası öncesinde Çankırı’da,  Yaşar Karaca ise 23 Temmuz-4 Ağustos 2023 tarihleri arasında Romanya’da yapılacak olan Avrupa Gençler ve U23 Halter Şampiyonası öncesinde Gaziantep ilinde milli takım kampına katıldı.