NEVŞEHİR(MHA) Saadet Partisi Nevşehir Milletvekili aday adayı İbrahim Çakır, Türkiye’nin ciddi bir ekonomik dar boğazdan geçtiğini söyledi.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi Nevşehir Milletvekili aday adayı Çakır, “Türkiye'nin aslında büyük bir ekonomik krizde olduğunu kanıtlayan, Teğet geçecek sananlar, başka adam mı? Var diyen kardeşlerim iyi okumalı. Dolar 2.70 yolunda ve orta vadede daha ilerilere gidecek. Zorla güzellik olmadı, değerli TL tutmadı. Asıl mevzu Temmuz'da FED faiz artırdığında kopmaya başlayacak. Değersiz TL'ye rağmen ihracatımız rekor seviyede düşmeye devam ediyor maalesef. 2015 yılı turizm açısından felç Ruslar zaten gelmiyor, erken rezervasyon falan yok ortada. En büyük istihdam kaynaklarından biri bu yaz binlerce insanı işsiz bırakacak. Giderlerimiz Dolar, Gelirlerimiz Euro cinsinden. Euro - Dolar paritesi 1'in altına inecek. Demek ki hem Sanayi, hem Turizm, hem Ulaştırma feci patlayacak. Özel sektörde korkunç bir USD borç stoku var. Kamunun tüm borcu özel sektöre kaymış durumda. Yükselen kur pek çok şirket için maalesef iflas bayrağı açacak. Libya'dan tüm şirketlerimiz kovuldu, Ortadoğu'ya ihracat yapmak için Mısır limanlarını artık kullanamıyoruz, merkezi Irak yönetimi ve Suriye yönetimi ile zaten şu an kağıt üstünde fiili savaş halindeyiz. Yani çok sevdiğimiz Ortadoğu Pazarı giderek sıfıra yakınlaşacak.

En büyük müşterimiz AB ülkeleri zaten malum. Korkunç kamu borç stoku, deflasyon ve yüksek işsizlik yüzünden tüm Euro bölgesi gümbürdeyip gitmenin arifesindeler. Rusya - Ukrayna pazarları perişan. Ruble'deki rekor değer kaybının üstüne Dolar artışı bu pazarlarda çalışan şirketlerimizin gelirini mahvetti. Sonuçta 1 Dolarlık ihracatın 65 Cent'i o ürünü üretmek için ithalata gidiyor. Bu ülkelerdeki anlaşmaların çoğu Ruble üstünden. Yani belki maliyetine ürün satmış oluyoruz, ya da zararına. Tabii o da ödemeleri alabilirsek. Yüksek faizde İç pazarda konut - lüks tüketim - hizmet sektörü odaklı saçma sapan tüketim ekonomimizin ruhuna Fatiha. Büyükşehirler dışında konut satışları durmuş durumda. Müteahhit borçla inşaat yapıyordu, vatandaş borçla konut alıyordu. Faizler yükseldi bunlar daha en iyi günleri. Yüksek faizde Büyükşehirler dahil tüm inşaat sektörü patlayacak. (2008'de ekonomi %4 küçülürken inşaat sektörü %20 küçüldü). 2003'ten bu yana fiyatlar 3,5 kat arttı. Hane halkının borçluluk oranı 46 kat yükseldi. Bu en iyi dönemimiz denilen bol likidite, düşük faiz, bırakınız çalsınlar, çırpsınlar günlerinde gerçekleşti. Yani olası bir sarsıntı, 2001'den çok daha fazla can yakacaktır. Kur artışından dolayı otomobiller çok zamlanacak. İç ve dış pazardaki talep daralması ağır sanayinin büyük yüzdesini oluşturan otomotiv sektörünü sağlam vuracaktır. Araba almak için kredi çekmek de oldukça mantıksız bir iş olacaktır. Enflasyon mevzusu zaten Merkez Bankası'nın üstündeki mafya baskısından dolayı felaket. Gıda fiyatları ve artan kur daha da tırmandıracak. Sokaklarda kendiniz de

görmeye başlarsınız zaten emarelerini. Sözün özü lehimize olacak tek şey yok. Düşük petrol seviyeleri bile işimize yaramayacak. Çünkü yine USD çok değerlendi. Üstelik Tayyip’in kankası Arap Şeyhleri ve Körfez Sermayesi de kendi bütçeleri sapıtınca ülkeden ardı ardına çıkmaya başlayacaklardır. İşin en vahim tarafı 2001 yılındaki gibi şerefiyle erken seçime gidelim diyecek bir irade olmayacaktır. Gücü ve milyarlarca Dolar'ını kaybetmemek için tüm ülkeyi yakıp yıkmaya hazır ve ne yapacakları kesinlikle öngörülemez, Kırmızı çizgileri olmayan aldanmaya ve aldatmaya alışmış insanlar tarafından yönetilmeye Hayır demeliyiz. Krediyle arabadan, evden uzak durun. Bu aralar borçlanmayın. Krize elinizden geldiğince likit ile girin. Genç çalışabilir nüfusun % 23 olduğu ülkemizde işsizlik felaket boyutlara gelmiştir ve daha da kötü hale gelebilir, temkinli olun lütfen. Paranız olsa bile yatırım için bekleyin. ÖTV kalkabilir. Paranız varsa Erdoğan’ın ekonomisi çatlamaya başlamıştır, Hani Başka Adam Mı Var Diyen Şaklabanların eldeki o lüks konutları ve araçları satmak için takla atmadıkları kalacak. Belki ÖTV ve KDV bile kalkacak ya da düşecektir. O zaman ucuz ucuz toparlayacaksınız. Sabırlı olun kardeşlerim. Milli Görüşün temsilcisi Saadet Partisi haykırıyor!. Ülke kötü yönetiliyor Kardeşlerim. Artık aslına dönmek, emaneti ehline vermek zorundayız” açıklamalarında bulundu.