Nevşehir'in Hacıbektaş İlçesinde, geçtiğimiz yıl Türkiye'nin en büyük Cemevi Yerleşkesi sloganı ile temeli atılan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından Horasan Erenleri Dernekler Federasyonuna hibe edilen Cemevi Yerleşkesini gezdik. 6 dönümlük arazi üzerine Alevi-Bektaşi inancının temel dayanaklarından olan "4 Kapı - 40 Makam" düsturu ve 12 İmamları temsil eden 12 dilimli Teslim Taşı figürleri mimarisi ile inşaa edilecek olan Cemevi yerleşkesinin inşatı titizlikle ve tüm hızıyla devam ediyor.

Cemevi yerleşkesinde; çok amaçlı salonlar, kütüphane, konaklama bölümü, yeme & içme mekanları, gasilhane vb. donatı alanları yer alacak. Önünüzdeki sene faaliyete geçecek ve yaklaşık olarak geçtiğimiz yılın rakamlarına göre 170 milyon TL'ye mal olacak bu Cemevi yerleşkesinin ismi ise "Horasan Erenleri Cemevi" olacak. İlçemize gelen bütün Canların hizmetine açık olacak bu anlamlı proje, bitiminin ardından ilçemizdeki bu ölçekte ve bu kapsamdaki tek inançsal hizmet mekanı olacak.

Şimdiden bu Cemevi yerleşkesinin ilçemize kazandırılmasında emeği geçen, başta MHP Genel Başkanı Sn. Devlet Bahçeli olmak üzere herkese teşekkürlerimizi iletiyoruz. Gün içinde Cemevi inşaatından çektiğimiz fotoğraf karelerini de sizlere paylaşıyoruz. Her şey daha yaşanabilir bir Ülke ve Hacıbektaş için olsun...

Foto/Haber: M. Cem Kaya

Editör: İbrahim UYSAL