Darbe girişiminin ardından gündemi değerlendiren Mustafa Uğur, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinden bir kısmının Nevşehir'de Memur-Sen çatısı altında gizlendiklerinin dillendirildiğini ifade ederek yetkilileri konu hakkında araştırma yapmaya davet etti.
Darbe girişiminin ertesi günü yaptığı açıklamada 'Darbenin Karşısında Elif Gibi Dimdik Duracağız' ifadeleri ile Türk Eğitim-Sen'in tavrını net bir şekilde ortaya koyan Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, FETÖ üyesi kamu çalışanlarının Memur-Sen çatısı altında gizlenmeye çalıştığının sık şekilde iddia edildiğini ifade ederek Nevşehir Memur-Sen'in ise buna açıkça göz yumduğunu iddia etti.
Hafta sonunda Nevşehir'de faaliyet gösteren bir haber sitesinin yaptığı haberi de basın mensupları ile paylaşan Mustafa Uğur, "Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'ndeki paralel kadrolaşmada ismi geçen akademisyenlerin çoğunluğu Memur-Sen üyesidir. İşin daha acı olan kısmı ise bu isimlerin arasında Memur-Sen'in üniversite temsilcisi olduğu iddia edilen isim de vardır. Bu haberler ve iddia edilen konular hakkında Memur-Sen Nevşehir Temsilciliği'nin  bir yalanlama açıklaması yapmaması yahut tekzip yayınlatmaması ise başta kamu çalışanları olmak üzere Nevşehir halkının kafasını karıştırmaktadır" şeklinde konuştu.
Memur-Sen Nevşehir Temsilciliği'nin rektör adaylarından Prof. Dr. Mazhar Bağlı'yı açık bir şekilde desteklediğini ve Mazhar Bağlı'nın da üniversitede Memur-Sen üyeleri ile birlikte hareket ettiğini ifade eden Uğur, "Mazhar Bağlı'nın Nevşehir'de rektör olmasını isteyen, destekleyen ve oy verecek olanlar fethullahçı terör örgütünün üyeleri midir? Mazhar Bağlı, üniversitemizde paralel yapıyla ilişkisi olan hangi isimlerle rektörlük çalışması yapmaktadır?" sorularını da adeta hem Mazhar Bağlı'ya hem de Memur-Sen Nevşehir Temsilcisi Mustafa Özdemir'e yöneltti.
Mustafa Uğur, açıklamasının sonunda ise Nevşehir Valisi İlhami Aktaş'ı ve Nevşehir Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu'nu Memur-Sen'e bilinçli olarak sızmış ya da bilinçli olarak aktif görevlere getirilmiş isimler hakkında hakkında göreve davet etti.