Siyasi parti ziyaretlerinde Mustafa Uğur'a, yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Türk Eğitim-Sen'in Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Temsilcisi Zeki Muharremoğlu ve Derinkuyu İlçe Temsilcisi Özcan Sert eşlik etti.
 
AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi'ni ziyaret eden Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi heyeti adına Şube Başkanı Mustafa Uğur, tüm siyasi parti il başkanlarına kırmızı beyaz renklerden oluşan teşekkür çiçeği takdim etti.
 
Uğur, ziyaretlerinde açığa alınan kamu çalışanları arasındaki masum Türk Eğitim-Sen üyeleri ile ilgili siyasi partilerden destek isteyerek, bu işlemlerin cadı avına dönüşmemesi noktasında bir süre sohbet etti.
 
İLK ZİYARET İKTİDAR PARTİSİ AK PARTİ'YE
 
İlk ziyareti AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı'na gerçekleştiren Mustafa Uğur, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver'e teşekkür çiçeğini takdim ettikten sonra darbe sonrası göstermiş oldukları tavırdan ötürü Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi adına teşekkür etti.
 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, "Bu anlamlı ziyaretten ve nazik tavırlarından ötürü başta Mustafa Uğur'a ve beraberindeki Türk Eğitim-Sen heyetine teşekkür ediyorum. Milletimiz 15 Temmuz gecesinden itibaren bugüne dek kalkışma hareketine gereken tepkiyi en güzel şekilde vermiştir. Sağcısı, solcusu, ülkücüsü herkes meydanlarda kenetlenerek bu ülkenin sahipsiz olmadığını göstermiş, ortak değerlerde buluşarak darbeye karşı olduğunu gür bir sesle ifade etmiştir" dedi.
 
Türk Eğitim-Sen'in de Nevşehir'de bu noktada etkin bir rol oynayan kuruluşların başında geldiğini ifade eden Tanrıver, "Diriliş Meydanı'na gelerek bizleri memnun eden Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Mustafa Uğur'a, yönetim kurulu üyelerine ve sendika üyesi eğitimcilere teşekkür ediyorum. 15 Temmuz tarihi hepimiz adına bir milattır, bundan sonra ilimize ve ülkemize hep birlikte kucaklaşarak hizmet etmeye çalışacağız" şeklinde konuştu.
 
Türk Eğitim-Sen heyetinin ziyareti esnasında konuşan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz ise, " Türkiye genelinde olduğu gibi Nevşehir meydanında da toplanan on binlerce hemşerimiz, darbe girişimini ay yıldızlı bayrağımızı sallayarak ve “Devlet-Millet el ele” sloganı atarak protesto etmiştir. Aziz milletimiz bu milletin birliğine, dirliğine kasteden, ülkemizin bekasına göz diken hainlere karşı kenetlenmiş ve adeta ikinci İstiklal mücadelesini vermiştir. Farklılıklarımız bizim güzelliklerimizdir, yeter ki ortak değerlerimiz öncülüğünde bu millete hizmet edelim. Ziyaretinizden ve göstermiş olduğunuz tavırdan ötürü başta Mustafa Uğur hocama ve değerli yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Allah sizlerden razı olsun, bugün bu ziyaret bizleri çok mutlu etti inşallah ülkemiz ve ilimiz için bu birlikteliğin devamını sağlayarak karşılıklı görüş alışverişleri ile güzel hizmetler gerçekleştireceğiz" dedi.
 
Türk Eğitim-Sen heyetini karşılayan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'e, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver'e ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz'e teşekkür eden Mustafa Uğur, "Meydanlarda ülkesi için kol kola girmiş, beraber demokrasi nöbeti tutmuş, kalkışmada tanklara tüfeklere göğsünü siper etmiş aziz milletimize ve tüm bunlar gerçekleşirken tavrını ve tutumunu milletinden yana gösteren herkese bizim bir teşekkür borcumuz olduğunu düşünerek siyasi partilerimizi ziyaret etme kararı aldık. 15 Temmuz tarihi bir milattır ve bu tarihi bir başlangıç kabul ederek yeni söylem ve eylemlerin vücut bulması en büyük istek ve gayemizdir. Farklılıklarımız elbette olabilir yeter ki ortak paydamız vatan olsun" şeklinde konuştu.
 
İKİNCİ ZİYARET ANA MUHALEFET PARTİSİNE
 
İkinci ziyaretini Cumhuriyet Halk Partisi'ne gerçekleştiren Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi heyeti adına teşekkür çiçeğini İl Başkanı Kamil Gülmez'e Mustafa Uğur takdim etti.
 
15 Temmuz sonrası CHP'nin gerek Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu nezdinde gerekse de Nevşehir'de göstermiş olduğu tavırdan ötürü il teşkilatında teşekkür eden Uğur, "İstanbul'da gerçekleştirilen demokrasi ve şehitler mitingine Ana Muhalefet Lideri olarak Kılıçdaroğlu'nun katılması devlet-millet kucaklaşması adına güzel bir tavırdı. Aynı şekilde Nevşehir'de de CHP teşkilatlarının ve yöneticilerinin gerekli hassasiyeti göstermesi toplum nezdinde alkışlanacak bir tavır olarak ortaya çıkmıştır" dedi.
 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez, "Darbeden en çok etkilenen, lideri, milletvekilleri, il başkanları tutuklanan, öldürülen parti Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Bu noktada bizim her türlü darbeye karşı göstereceğimiz tutum aynıdır. Biz demokrasinin bizim en büyük güzelliklerimizden biri olduğunu geçmişten beri sık sık ifade etmekteyiz. 15 Temmuz'dan herkesin çıkaracağı bir ders elbette olacaktır. Umarım ki 15 Temmuz ve benzerlerini yaşamamak adına devletimiz gereken her şey yapacak, söyleyecek, konuşacak ve karar alacaktır ama bu süreçte kurunun yanında yaşın da yanmaması için mücadelemiz ve girişimlerimiz sürmektedir bu noktada masum olan kamu çalışanları müsterih olsun" ifadelerinde bulundu.
 
SON ZİYARET MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ'NE
 
Son ziyaretini Milliyetçi Hareket Partisi'ne gerçekleştiren Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi heyeti adına MHP İl Başkanı İlhan Kaya'ya kırmızı beyazlı teşekkür çiçeğini Mustafa Uğur takdim etti.
 
Ziyarette konuşan Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Mustafa Uğur, "15 Temmuz gecesi herkes ne olduğunu anlayamaz bir halde iken evinden partisinin genel merkezine gelerek kalkışmaya tepki gösteren, darbelere karşı direniriz diyen Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli'den Allah razı olsun. Devlet bey'in vakur duruşunun bir yansıması olarak Nevşehir'deki duruşunu hiç bozmayan ve her an bizlerin yanında olduğunu hissettiren Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İlhan Kaya'ya ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin her yöneticine teşekkür ediyorum" dedi.
 
Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti belirten Milliyetçi Hareket Partisi Nevşehir İl Başkanı İlhan Kaya, "Sizlerin de belirttiği gibi liderimize ne kadar teşekkür etsek azdır, aziz milletimiz o gece devlet duruşunu görerek cesaret almış ve ellerinde bayraklarla meydanlara inmiştir. Liderimizin pazar günü İstanbul'da gerçekleştirilen miting öncesi tavrı ve mitingde yaptığı tarihi konuşma yediden yetmişe herkesimden alkış almış ve bizlere de çok güzel geri dönüşlerin olmasına vesile olmuştur. Milliyetçi Hareket Partisi darbelerden en çok zararı gören ülkücü camianın tek siyasal partisidir ve olması gereken kurt duruşunu yine göstermiştir. Bu vesile ile 15 Temmuz sonrasında koordineli bir şekilde hareket ettiğimiz Mustafa Uğur başkanıma ve Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi'nin tüm yöneticilerine ve üyelerine teşekkür ediyorum. Allah'ım birliğimize, dirliğimize, bütünlüğümüze ve huzurumuza zeval getirmesin" şeklinde konuştu.