Nevşehir H. Avni İncekara Fen Lisesi 11. sınıf öğrencisi Bilal SAYIN, hazırladığı “Potential Habitable Environment for Cultivating Algae: Proxima Centauri b (Alglerin Yaşayabileceği Potansiyel Ortam: Proxima Centauri b)” isimli çalışması ile Uluslararası Uzay Kongresi (IAC) tarafından kongrede sunulmak üzere davet almıştır.

1960 yılından bu yana düzenlenen Uluslararası Uzay Kongresi, uzay araştırmacıları, mühendisleri, uzay ajansları, endüstri liderleri ve öğrencileri bir araya getirerek, uzayın derinliklerindeki sırları keşfetme ve gelecekteki keşiflere yön verme fırsatı sunuyor. İtalya/Milano'nun ev sahipliği yapacağı bu etkinlik, uzay biliminin en son gelişmelerini öğrenme, teknolojik yenilikleri keşfetme ve uluslararası işbirlikleri kurma şansını sunuyor. Uzayın sınırlarını zorlayan projelerin tartışılacağı kongrede, derin uzay keşfi, uydu teknolojileri, uzay araçları ve roket sistemleri gibi pek çok konuda uzmanlar fikir alışverişinde bulunacak ve geleceğe dair vizyonlarını paylaşacaklar.

Nevşehirli Öğrencimiz Dünyanın önemli üniversitelerinden akademisyenlerle ve NASA, ESA, MIT gibi kurum araştırmacıları ile yarışarak bu başarıyı elde etmiştir.

Katıldığı kategoride 124 araştırmacı arasında tek Türk olan öğrencimiz, ayrıca Türkiye’den davet alan tüm kategorilerdeki toplam 10 araştırmacı arasında yer almaktadır.