Senato salonunda yapılan toplantıya Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahri BAYIROĞLU başkanlığında Adıyaman, Artvin, Atatürk, Çoruh, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis Eren, Celal Bayar, Cumhuriyet, Düzce, Erzurum Teknik, Hakkari, Iğdır, İstanbul Medeniyet, Kahramanmaraş Sütçü İmam, Karadeniz Teknik, Mardin Artuklu, Mustafa Kemal, Muş Alparslan, Yeni Yüzyıl, Ardahan, Ordu, Recep Tayyip Erdoğan, Gümüşhane ve Nevşehir Üniversitelerinden öğretim üyeleri katıldı.

ÜNİP’e üye üniversiteler arasındaki bilimsel, sosyal ve kültürel faaliyetlerin artırılması konularının ele alındığı toplantıda konuşan Prof. Dr. Fahri BAYIROĞLU, “Ülkemiz için önemli olan üniversiteleri bir araya getirip bir sinerji oluşturamıyoruz. Bu ortam içerisinde, bilimsel, beraber çalışma disiplininin çok fazla geliştiğini düşünmediğimiz ülkemizde ÜNİP, hakikaten çok güzel bir adım oldu. Meyveleri de çabuk gözlenen bir proje oldu. En önemli meyvesi de lisansüstü eğitimde ciddi manada ortaklıklara gidildi. Böylece akademisyenlerimiz ortak çalışmalar sonucunda yüksek lisans ve doktora eğitimine başladı. Demek ki ÜNİP, hakikaten çok büyük meyveler vermeye başladı. O halde ciddiye alınıp devam ettirilirse çok güzel sonuçlar olacağına inanıyorum. Bunun yanı sıra bugün burada ev sahipliğini yaptığımız bilimsel, sosyal ve kültürel faaliyetler komisyonun ilgi alanındaki konular üniversitelerin ayrılmaz bir parçasıdır diye konuştu.

Toplantıya Nevşehir Üniversitesinden katılan Yrd. Doç. Dr. Özden Taşğın’da bütün üniversitelerin öğrenci ve öğretim elemanlarının rotasyon yapmasının önemli olduğunu belirtti. Ayrıca bütün üniversiteleri Nevşehir’e davet ederken, Nevşehir ve Nevşehir Üniversitesi adına Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahri BAYIROĞLU’na plaket takdim etti.