Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi rektör adaylarından Prof. Dr. Çetin Pekacar, Üniversitenin her alanda daha iyi yerlere getirilebilmesi ve layıkıyla yönetilmesi için bu göreve talip olduklarını dile getirdi.
Üniversitenin fiziki açıdan daha iyi bir konuma getirilmesi, akademisyen eksikliklerinin giderilmesi gibi nedenlerle bu göreve talip olduklarının altını çizen Prof. Dr. Pekacar, belli bir plan dahilinde bu eksikliklerin giderileceğine dikkat çekti.
Pekacar, “Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Filiz Kılıç, Üniversitemizin kuruluşunda görev almış ve 8 yıl boyunca üniversitemizi belirli bir seviyeye getirmiştir. Şimdi kendisinin görev süresi doldu ve yeni bir rektör seçimi yapılacak. Biz Üniversitemizi daha iyi yerlere getireceğimize, layıkıyla yöneteceğimize ve çok daha iyi yerlere getireceğimizi düşündüğümüz için bu göreve aday olduk. Hiçbir kurum ve bulunduğu yer onun için layık yer değildir. Mutlaka iyiyin daha iyisi de vardır. 6 Yıldır burada görev yaptığım süre içerisinde hep bunu yakalamaya çalıştık. Fiziki açıdan Üniversitemizde ciddi yatırımlar yapıldı. Bunlar önemli yatırımlar ama maalesef yeni tesislere ihtiyacımız var. Belli bir plan dahilinde eğitim ve öğretimin daha iyi şartlarda yapılabilmesi için gerekeni yapacağız. Akademisyen eksikliği konusunda önemli tespitlerimiz var. Öğretim üyesi eksikliği hissedilen fakültelerimizin bu ihtiyaçlarının giderilmesi bizim öncelikli çalışmalarımız arasında olacak” dedi.