Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk,  mesajında; "Gençliğin gücüyle, sporun heyecanıyla dolu nice 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramlarına, hep birlikte daha nice zaferlere koşalım." dedi.

Başkan Aktürk mesajını şöyle sürdürdü:

  "Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli dönüm noktalarından olan 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Samsun’a giderek, Milli Mücadele’nin yolunu açmıştır.

     Gazi Mustafa Kemal, 19 Mayıs’ı Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu tarih olarak kabul etmiş, hatta doğum gününü soranlara, 19 Mayıs 1919 cevabını vermiştir. Bu kadar önem verdiği bu günü, her zaman çok güvendiği Türk Gençliği’ne armağan etmiştir.

     Gençler, gençlerin bilimin aydınlattığı yolda yürümesi, ruhen ve bedenen sağlıklı olması Atatürk’ün en önem verdiği konulardan olmuştur. Bu nedenle Atatürk, gençlerin hem bilimle hem de sporla ilgilenmesini çok önemsemiştir.
Bir sporcuda beden gücünün ve yeteneğin yanı sıra, iyi ahlâk ve zekânın da bulunmasını isteyen Gazi Mustafa Kemal, bu düşüncesini, “Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlâklısını severim.” sözüyle dile getirmiştir.

Spor ve bilimle içiçe yetişip dünyanın her yerinde ve her alanda rekabet edebilecek şekilde bilgi ve beceriyle donanan geleceğimizin teminatı Türk gençliğimiz, bugün Türkiye’nin dünyanın gıpta ile takip ettiği İHA ve SİHA gibi teknolojileri üretebilecek, Türkiye'yi bir, iri ve diri kılmaya, her alanda yüceltmeye devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs tüm gençlerimize ve milletimize kutlu olsun." dedi.