Tarihi H. Mustafa Ağa Camisinin iç kısmının doğal taş ile inşaa edilen duvar ve taşıyıcı sütunlarına uygulanan beton kazınarak, doğal yapı tıraşlanıp kumlama işlemi yapılıyor.
Ürgüp'ün merkezinde bulunması sebebiyle yabancı ziyaretçisinin oldukça fazla olduğu tarihi yapı, Belediye Başkanı Fahri Yıldız'ı harekete geçirdi. Vakıflar Bölge Müdürlüğünün kontrolündeki camide çalışmalar ilgili yerlerden gerekli izinler alınarak Ürgüp Belediyesi tarafından başlatıldı ve devam ediliyor.
Tarihi Camideki çalışmalar böylesine önemli bir eserin zaman içerisinde yapılmaya çalışılan çözümlerle beton istilası ile tarihsel özelliğini yitirmesine, binanın nefes alamamasına sebep olmuş bu da Belediyenin Caminin iç, dış, çatı ve çevre düzenine el atılması gerektiğini göstermişti.
Camideki çalışmaları günlük olarak takip eden Belediye Başkanı Fahri Yıldız, yıllar sonra eserlerimizle anılmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bugünü kurtarma telaşında değiliz, geçmişimizi ve geleceğimizi kurtaracağız dedik. Başarıyoruz elhamdulillah dedi.