​Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Kızılırmak kenarında yerleşimi olan ilçeye 16 km. uzaklıkta Sarıhıdır köyümüz her yıl fide yetiştiriciliğinde kendini yenileyerek fide üretim sayısını artırıyor.

Ürgüp'ün Kızılırmak kenarındaki köyü Sarıhıdır'da yaşayan çiftçiler, 2012 yılında bir araya gelerek Ürgüp Sebze Üreticiler Birliği'ni kurdular. O tarihten günümüze daima kendilerini yenileyen girişimci 100'e yakın üretici tarafından tohumdan üretilen fideler için yeni sezon çalışmaları başladı.

Birlik Başkanlığı'nı Sarıhıdır Köyü Muhtarı Şerafettin Dirican'ın yaptığı fide üreticileri, bu yıl için fide üretimi için çalışmalarına başladı. Üretime seralarda Şubat ayında başlanan fideler yaklaşık 3 ay boyunca yetiştikten sonra satışa çıkıyor. Ardından Nisan ayı sonu ve Mayıs ayına çiftçilerin dikimi için hazır hale getiriliyor.

Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Sarıhıdır köyünde bu yılda özverili bir şekilde Fide yetiştirilmeye başlandı. Sadece Nevşehir'in değil çevre illerinde Fide ihtiyacını karşılayan Sarıhıdır köyü bu işteki üstün başarısını organik solucan gübresi kullanarak bu işe ne kadar önem verdiklerini dile getiren muhtar Şerafettin Dirican Fide yetiştiriciliğinde ki yılların verdiği tecrübe ve bilgiye dayalı olarak son yılların gözdesi olan solucan gübresini kullanarak üretim yapıyoruz. Çevre illerden çok büyük talep var buyılda bu işin üstesinden geleceğiz her çeşit Fide çesitlerimizle bir marka haline gelen Sarıhıdır fidelerini bundan sonra sadece çevre illere değil yurdun herbir yerine göndermek en büyük hedefimiz olacak" dedi.