Ürgüp Belediyesinin girişimleri sonucu Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından AKAY inşaat’a yaptırılan ve içerisinde 518 konut, cami, ticaret merkezi bulunan yapıların inşaatının hızla ilerlemesi için planlı ve programlı bir şekilde çalışmalar sürdürülüyor.

Soğuk kış günlerinde alt yapısı, zemin etüdü, sondaj uygulaması gibi inşaat öncesi çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. TOKİ konutlarını Ürgüp’e kazandıracak olan AKAY inşaat firmasının Ürgüp için görevlendirilen yetkililerinden oluşan bir ekip Ürgüp’ten ev kiralayarak Ürgüp’te ikamet etmeye başladı.

Sözleşme süresi olan 655 takvim gününden her gün bir günün daha eksildiği TOKİ projesinde AKAY inşaatın tecrübeli ekibi çok kısa sürede Ürgüp’e güzel bir mahalle kazandıracaklarını belirterek son olarak inşaatta çalışacak işçilerin konaklayacağı 500 kişilik bir şantiye kurduklarını ifade ettiler.

Öte yandan 405 konuttan oluşacak 2. etap yenilenen ihalesi haftaya perşembe günü Ankara’da yapılacak, AKAY firması yenilenen ihaleye katılarak 405 konutu da kendilerinin yapması için en uygun teklifi verecek. Zaten ilk etap için tüm hazırlıklarını tamamlayan AKAY firması, mevsim şartlarının müsade etmesiyle yenilenecek ihaleyi de hedeflediği gibi alırsa, en kısa sürede 923 konutun tamamının temelini atarak kısa sürede hak sahiplerinin yeni evlerinde oturması için konutları tamamlayacak.