Nevşehir Valisi Ali Fidan, 2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı’nın başlaması ve İlköğretim Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Fidan, mesajında eğitimin milletin geleceği için en güçlü teminat olduğuna vurgu yaptı.

Vali Fidan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Sevgili öğrencilerimiz, kıymetli öğretmenlerimiz ve değerli velilerimiz; 2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı’na başlamanın heyecanını yaşarken aynı zamanda geleceğimizin temeli olan İlköğretim Haftası’nı kutlamanın mutluluğunu paylaşıyoruz. İlköğretim, bireyin hayatı boyunca edineceği bilgi, beceri ve değerlerin temelinin atıldığı, kişiliğin şekillendiği en önemli dönemdir. Bu nedenle bu hafta öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz için ayrı bir anlam taşımaktadır.”

Eğitimin yalnızca akademik başarıdan ibaret olmadığını, aynı zamanda iyi insan yetiştirmenin en büyük hedef olduğunu belirten Vali Fidan, şunları kaydetti:
“Vatanını, milletini, devletini seven; milli ve manevi değerlerine bağlı, çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donanmış nesiller yetiştirmek ülkemizin yarınlarını daha güçlü kılacaktır. Asıl hedefimiz, çalışkan, üretken ve başarılı bireylerin yanı sıra ahlaklı, merhametli, sorumluluk sahibi, vicdanlı ve adaletli iyi insanlar yetiştirmektir. Çünkü iyi insan yetiştirmek, güçlü toplumun ve sağlam devletin harcıdır.”

Mesajında öğretmenlerin kutsal bir görev yürüttüğünü vurgulayan Fidan, “Kıymetli öğretmenlerimiz, sizler yalnızca bilgi aktarmıyor; aynı zamanda karakter, değer ve erdem kazandırıyorsunuz. Emeklerinizle aydınlık geleceğimizin mimarlarısınız.” ifadelerini kullandı.

Velilere de seslenen Vali Fidan, “Unutmayalım ki ailede başlayan eğitim yalnızca okulda değil yine ailede devam eder. Çocuklarımızın karakterlerinin şekillenmesinde, doğruyu yanlıştan ayırabilen bireyler olarak yetişmesinde sizlerin rolü büyüktür. Okul ve aile arasındaki uyum, sağlıklı ve bilinçli bir neslin yetişmesi için vazgeçilmezdir.” dedi.

Öğrencilere seslenerek onların Türkiye’nin geleceği olduğunu dile getiren Vali Fidan, “Sevgili öğrenciler, gayretiniz, çalışkanlığınız ve erdeminizle Türkiye’mizi daha güçlü yarınlara taşıyacaksınız. Unutmayın ki ülkemizin geleceği, sizlerin yüreklerindeki vatan ve millet sevgisiyle yükselecektir.” sözleriyle mesajını tamamladı.

Vali Ali Fidan, 2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı ve İlköğretim Haftası’nın öğrencilere, öğretmenlere, velilere ve tüm millete hayırlar getirmesini temenni ederek başarılarla dolu bir yıl diledi.